Lege privind insolvența primăriilor, încă un pas spre aplicare

89
1

Articole de la același autor

Senatorii au dat undă verde, ieri, proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 46/2013 privind criza financiară și insolvența unităților administrativ-teritoriale.

Conform expunerii de motive, Guvernul și-a asumat față de partenerii internaționali - Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și Banca Mondială-adoptarea proiectului de lege.

Actul normativ completează un set larg de reforme ale politicilor financiare ale unităților administrativ-teritoriale și are ca scop întărirea situației financiare a acestora și sprijinirea disciplinei lor economico-financiare.

Proiectul de lege reglementează procedura privind criza financiară și insolvența unităților administrativ-teritoriale, modul de implicare al instituțiilor abilitate în redresarea economico-financiară a unității administrativ-teritoriale în situația de criză financiară și de insolvență, drepturile și obligațiile creditorilor unității administrativ-teritoriale, precum și drepturile și obligațiile autorităților administrației publice locale.

Procedura privind criza financiară și insolvența dă posibilitatea autorităților administrației publice locale de a îmbunătăți situația economico-financiară a unităților administrativ-teritoriale, astfel încât să asigure furnizarea serviciilor esențiale cetățenilor: îndeplinirea obligațiilor financiare față de angajați, comercianți și furnizori; de a promova procedurile financiar-contabile, practicile bugetare și de impozitare necesare redresării economico-financiare.

Totodată, crearea acestui cadru legal permite creditorilor - comercianți, furnizori, instituții de finanțare etc.- să-și valorifice creanțele, fiind un instrument transparent atât pentru creditori, cât și pentru cetățeni.

Potrivit proiectului de lege, care definește stările de criză și insolvență, în termen de 30 de zile de la adoptarea hotărârii prin care a fost declarată starea de criză financiară, ordonatorul principal de credite, împreună cu ceilalți membri ai comitetului pentru situații de criză, pregătesc un plan de redresare financiară a unității administrativ-teritoriale.

Proiectul urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților.

Comentează știrea

christian louboutin pigalle spikes
28 februarie 2014
christian louboutin pigalle spikes

wholesale replica christian louboutin shoes china Stiri Politică : Lege privind insolvența primăriilor, încă un pas spre aplicare | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin pigalle spikes http://kedareshwargurjar.delmonsolutions.com/Images/christian-louboutin-wedding-shoes.asp

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4857 secunde