Legea alegerilor parlamentare, adoptată în Senat

112
Legea alegerilor parlamentare, adoptată în Senat - alegeri-1433345748.jpg
Proiectul de lege privind alegerile parlamentare, care prevede că alegerile vor fi pe liste, cu prag electoral de 5%, a fost adoptat de Senat, azi, cu 105 voturi "pentru" și două voturi "împotrivă".


Propunerea legislativă privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților și pentru funcționarea Autorității Electorale Permanente (AEP) a fpst inițiată de mai mulți parlamentari PSD, UNPR, PC, PNL, UDMR și minorități.

Potrivit Agerpres, în timpul dezbaterilor din plen, vicepreședintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru a solicitat președintelui de ședință, social-democratul Cristian Dumitrescu, să supună votului un amendament prin care atât în titlul, cât și în cuprinsul legii, referirea la Senat să primeze celei privind Camera Deputaților, scrie evz.ro.


Senatorul PNL Puiu Hașotti a susținut că prin adoptarea propunerii de lege privind alegerile parlamentare se revine la "normalitate".

"Așa cum a spus președintele Comisiei comune, domnul Mihai Voicu, votul a fost unanim. Reprezentanții tuturor formațiunilor politice în această comisie au votat această propunere legislativă. Din capul locului, trebuie să vă spun că revenim la normalitate în sensul că va fi un vot proporțional pe liste. Este sistemul care a funcționat și a funcționat foarte bine până în 2004, este sistemul valabil în majoritatea țărilor care au vot proporțional pe liste. Două rânduri de alegeri, în 2008 și 2012, au demonstrat că legea alegerilor parlamentare, dincolo de unele aspecte neconstituționale, este una profund greșită, care creează și dispute politice", a spus Hașotti, scrie Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3747 secunde