Legea amnistiei fiscale, adoptată de Senat

289
Legea amnistiei fiscale, adoptată de Senat - vot-1409585843.jpg
Senatul a adoptat, astăzi, proiectul privind amnistierea fiscală a mamelor. Prevederea apare într-o propunere a lui Liviu Pop, care a fost făcută și adoptată luni în Comisia de Muncă de la Senat. 
Amnistia fiscală ar putea fi extinsă și pentru românii care au apucat să returneze banii statului. Mai exact, persoanele care au încasat bani mai mulți și au apucat să îi returneze statului ar putea să îi primească înapoi, în tranșe, timp de cinci ani, transmite B1.ro.
Este vorba despre sume primite, începând cu ianuarie 2011, din vina funcționarilor publici.
Aproximativ 30.000 de pensionari se află în această situație, suma datorată fiind de 60 milioane lei.
De asemenea, suma privind indemnizația pentru creșterea copilului ajunge la 15 milioane lei.
Pe 31 iulie, premierul Victor Ponta a cerut ministrului Muncii să elaboreze un act normativ pentru amnistia pensionarilor care trebuie să returneze statului o parte din banii încasați anterior, astfel încât bătrânii să nu mai ajungă în situația de a se sinucide.
Legea privind amnistia va fi aplicată pentru acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin, pensii sau indemnizații pentru mame și sunt obligate acum, din cauza unor erori administrative, să restituie bani, a declarat premierul Ponta, precizând că este o amnistie fiscală, nu penală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4071 secunde