Legea bugetului pe 2011 va fi gata imediat după finalizarea Legii salarizare unitare

294
Premierul Emil Boc a anunțat sâmbătă că Legea bugetului pe anul 2011 va fi gata imediat după finalizarea Legii salarizare unitare pentru că aceasta trebuie să stea la baza bugetului, precizează Mediafax.
Boc a declarat că bugetul pe anul viitor va avea un deficit de 4,4 la sută din PIB, comparativ cu cel din 2010, care este de 6,8 la sută.
"Legea bugetului pe anul 2011 va fi gata imediat după finalizarea Legii salarizare unitare a personalului bugetar pentru că aceasta trebuie să stea la baza bugetului. Bugetul este în 4,4 la sută deficit bugetar, iar în acest an este în 6,8 la sută. Trebuie să avem un buget extrem de bine articulat, cu priorități, astfel încât să răspundă nevoilor României, pentru că în 2012 trebuie să ajungem la trei la sută deficit bugetar. Asta dacă dorim să mai putem finanța acest deficit", a subliniat Boc.
Premierul a spus că marea problemă a crizei economice este faptul că nu mai sunt bani ușor de găsit pentru finanțarea deficitului.
"Pe plan extern nimeni nu te mai împrumută dacă nu ești o țară credibilă. Trebuie politici de susținere a investițiilor și nu a consumului. Dacă rămânem pe consum, nimeni nu ne va împrumuta", a afirmat Emil Boc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7532 secunde