De la Mazăre pentru Mazăre, fără număr...

Concurs Legea pentru administrarea falezelor și plajelor, "cu dedicație"

402
Deputații juriști au adoptat, ieri, cu voturile împotrivă ale PD-L, propunerea legislativă prin care autoritățile locale obțin dreptul de administrare al falezelor și plajelor, act normativ semnat de trei deputați PSD, printre care fratele primarului din Constanța, Alexandru Mazăre.
Proiectul aparținând deputaților PSD Corneliu Dida, Eduard Martin și Alexandru Mazăre a suscitat dezbateri prelungite și aprinse în Comisia juridică a Camerei Deputaților. Propunerea legislativă prevede că dreptul de administrare asupra plajelor și falezelor revine pentru intravilan Consiliilor locale, iar pentru extravilan Consiliilor județene.
Proiectul de lege care stipulează că autoritățile locale devin administrator în locul Regiei Naționale "Apele Române" mai prevede că jumătate din redevența sau chiria pe care o obțin din urma contractelor pe care le vor face cu operatorii merge către bugetul statului, cealaltă jumătate revenind bugetelor locale.
Pesediștii au fost acuzați de PD-L că au făcut o lege "cu dedicație" în favoarea lui Radu Mazăre, pedeliștii condamnându-i și pe liberali pentru susținerea acestor interese. PD-L a reclamat faptul că ministrul mediului nu este prezent la dezbateri, în vreme ce acesta a transmis, prin colegii săi de la UDMR, că nu a fost invitat. De altfel, reprezentanții PD-L au votat împotriva proiectului, iar UDMR s-a abținut.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8951 secunde