"Legea votului uninominal pur nu are nimic nedemocratic"

234
Acuzațiile conform cărora proiectul privind modificarea legii electorale, adoptat de Senat, privind introducerea votului uninominal pur este nedemocratic sunt total neadevărate, a afirmat unul dintre inițiatorii acestuia, președintele PNL, Crin Antonescu, copreședinte al USL.

El a subliniat că parlamentarii USL sunt mobilizați la Comisia juridică a Camerei Deputaților, și în plenul acestui for legislativ, pentru dezbaterea și votarea acestei legi.

"Există cel puțin o campanie de presă împotriva acestui proiect de lege care pornește de la premise false, induce concluzii false și cred că cetățenii României trebuie să fie corect informați. Această lege a așa-numitului uninominal pur, a unui vot majoritar într-un tur, în formula sa riguros exactă, nu are nimic nedemocratic. Este una din formulele electorale sau sistemele electorale posibile practicate în țări cu bătrână, verificată și eficientă democrație - în Marea Britanie. Este într-adevăr o formulă electorală care poate lăsa nereprezentate partide ai căror candidați nu pot câștiga competiția uninominală niciun colegiu, dar este o formulă care este perfect democratică și perfect corectă în raport cu opțiunea la nivel uninominal la nivel de colegiu", a subliniat Crin Antonescu, într-o conferință de presă.

Cu alte cuvinte, a adăugat acesta, câștigătorul la nivelul colegiului obține mandatul de parlamentar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4556 secunde