Liberalii trag un semnal de alarmă. Scările de acces către plaja Modern, pericol public

812
3
Liberalii trag un semnal de alarmă. Scările de acces către plaja Modern, pericol public - pnlandreimihaela-1523896461.jpg

Articole de la același autor

Consilierul municipal liberal Mihaela Andrei a solicitat, de nenumărate ori, în cadrul Comisiei de Organizare și Dezvoltare Urbanistică a Consiliului Local Municipal, repararea și modernizarea scărilor de acces pietonal către Plaja Modern, înainte de demararea sezonului estival și ținând cont că această zonă este una extrem de frecventată în perioada Festivalului "Neversea".
Reprezentanții SC Confort Urban, societate a Primăriei municipiului Constanța, au anunțat că, în prezent, există în plan recondiționarea acestor scări prin accesare de fonduri europene, fără a estima însă termenul de începere sau finalizare a lucrărilor. 


În acest context, consilierul municipal al PNL Constanța cere Primăriei Constanța dezafectarea și reabilitarea de urgență a acestor scări din bugetul administrației publice locale astfel încât cetățenii, localnici sau turiști, să le poată parcurge în siguranță. 


"Au trecut mai bine de trei ani de la dorința declarată a primarului Decebal Făgădău de a amenaja zona de acces în Portul Turistic Tomis și, până în prezent, nu a fost parcursă nici măcar prima fază a proiectului, și anume darea în administrare a scărilor către SC Confort Urban SRL. Ne amintim cu toții cum, în anul 2015, primarul Făgădău ne promitea că va investi nouă milioane de euro, din bugetul Uniunii Europene și din cel local, în amenajarea integrată a zonei de acces pe o lungime de aproximativ 2,6 km, de la Comandamentul Marinei până în dreptul străzii Mihai Eminescu. Între timp, zona spațiului verde din jurul scărilor a fost invadată de gunoaie, de copaci crescuți sălbatic, peisaj ce induce un sentiment de frică", afirmă Mihaela Andrei. 


Până când Primăria municipiului Constanța va găsi de cuviință să reabiliteze zona din vecinătatea Plajei Modern, locație în care se va desfășura o nouă ediție a Festivalului "Neversea", consilierul municipal liberal îi îndeamnă pe constănțeni, pentru sănătatea și siguranța lor, să ocolească aceste scări de acces.


Pe de altă parte, coordonatorul politic al organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal, Septimiu Bourceanu, consideră, la rândul său, că tergiversarea amenajării zonei reprezintă "încă o dovadă că administrația politică locală nu are capacitatea să gospodărească municipiul Constanța". 


"Deși știa cu un an înainte că în următorul sezon estival zona va fi intens circulată, fiind anunțate peste 100.000 de persoane numai în perioada Festivalului Neversea, Primăria Constanța nu a luat nicio măsură pentru siguranța, sănătatea și confortul constănțenilor și turiștilor. Dacă nu ești în stare să gestionezi acest flux, cum să poți rezolva problemele municipiului?", concluzionează Septimiu Bourceanu.


Comentează știrea

Craii de curte veche
17 aprilie 2018
Scarile de la plja Modern fosta Muncitorul

Liberalii ne cred chiar timpiti pe constanteni? Noi nu vedem dar cui sa reclamam/ La USL? Astia din Constanta sunt dusi cu ....presul de cei din psd prietenii lor.

Propunere
17 aprilie 2018
Teleferic sau telescaune.

Amenajarea unor telescaune sau teleferice cu bănci și scaune pentru accesul la Plaja Constantei ar fi foarte bine venit la atâtea trepte. Nici toaletele "ecologice" nu sunt o soluție civilizata.In locul vechilor dusuri demolate exista pe vremuri și civilizație.

MIHAI
17 aprilie 2018
LIBERALII DIN CE IN CE MAI EXIGENTI

Liberalii care n-au reusit sa faca nimic pentru Constanta cand erau la guvernare, nu reusesc sa faca nimic nici acum cand sunt in opozitie. Au renuntat la "lupta" pentru reabilitarea Cazinoului si au ales o alta tema de dezbatere, cărarea care duce la plaja al carei nume nu are nicio legatura cu moderrnizarea. Reprezentantul primariei seful "Disconfort Urban) declară ca exista banii necesri pentru remedierea situatiei, dar ca nu se apuca de treaba pana cand banii nu vor ajunge in contul primarului si acolitilor sai. Daca ar fi acum liberalii la putere, s-ar executa imediat o scara rulanta ultramoderna cu cate doua benzi laterale pentru coborare si urcare, Dna consilier care se teme sa treca prin jungla de la "Modern", si de terenul accidentat, ne recomanda sa folosim alta cale mai sigura. Adica, sa venim la aceasta plaja din directia " Trei Papuci" sau dinspre Cazinoul care nu se stie daca va mai exista pana la vara. Ne impresioneaza si profunda gandire politica a dlui Bourceanu care, la nivelul inaltei sale functii considera ca daca se va "gestiona acest flux", vom avea dovada ca problemele municipiul se vor putea considera realizate. Cum stim ce fel de oameni ne conduc sau ne vor conduce municipiul, avem convingerea ca incepand cu anul viitor vom putea strabate jungla de la :Modern" doar cu ajutorul caluzelor .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3863 secunde