Liberalii vor stabili candidatul pentru Primăria Constanța după alegerile interne din 22 mai

2687
Liberalii vor stabili candidatul pentru Primăria Constanța după alegerile interne din 22 mai - 843ef058d8c8f5b123fb13f457421178.jpg
După alegerile derulate la nivelul organizațiilor locale ale liberalilor constănțeni, a venit și rândul Filialei Municipiului Constanța de a se pregăti pentru scrutinul din 22 mai.
Săptămâna trecută au debutat alegerile la nivelul organizațiilor de cartier din Constanța: Tomis II, Poarta 6, Salvare, I.C. Brătianu, ICIL și Anadalchioi, ele urmând să se desfășoare și în celelalte zone până la 22 mai.
Până în prezent, doar doi liberali constănțeni și-au anunțat oficial candidatura pentru funcția de președinte al Biroului Politic Municipal: Ionel Spătaru și Dănuț Culețu. Cei doi au foarte multe puncte în comun, susținând nevoia PNL Constanța de a se impune mult mai mult pe scena politică locală. Mai mult, cei doi urmăresc atingerea aceluiași obiectiv: pregătirea formațiunii politice pentru alegerile locale din 2012.
Ionel Spătaru a declarat că partidul are nevoie de o imagine nouă, de un program și proiecte coerente cu care să se poată impune la alegerile locale ce vor avea loc peste doi ani. El a mai precizat că cel mai important pas îl reprezintă pregătirea candidatului pentru Primăria Constanța și a potențialilor consilieri locali ai PNL din 2012. De asemenea, el a menționat că este prematur să se pronunțe asupra unei candidaturi personale la alegerile locale din 2012, fiind preocupat mult mai mult de identificarea competitorilor. Potrivit lui, un rol major în desemnarea viitorilor consilieri locali îl vor avea organizațiile din cartierele constănțene, care vor propune reprezentanți pentru aceste funcții.

"Mazăre ne-a făcut tuturor un deserviciu de imagine"
Și Dănuț Culețu, contracandidatul lui Ionel Spătaru, a fost de părere că PNL Constanța își poate lărgi culoarul simpatizanților la nivel municipal și județean. De asemenea, el s-a arătat deosebit de preocupat de stabilirea candida-tului pentru Primăria Constanța. Culețu a atras atenția că acest proces trebuie să depășească nivelul discuțiilor pe ici, pe colo și să urmeze un parcurs foarte rigu-ros, realizându-se inclusiv o analiză mult mai atentă a candidaturilor. Culețu a precizat că stabilirea candidatului pentru conducerea municipalității se va face după alegerile din 22 mai.
În acest context, el susține că trebuie urmați câțiva pași: identificarea potențialilor candidați, verificarea impactului acestor nume la nivelul opiniei publice constănțene, a mass-media, dar și în rândul liberalilor, urmând ca apoi să se organizeze o dezbatere în biroul municipal pentru a vedea ce înseamnă "cel mai bun candidat".
Dănuț Culețu a negat posibilitatea de a se înscrie în bătălia alegerilor din 2012, concentrându-se strict asupra pregătirii celorlalți competitori. "Eu îmi doresc să formez o echipă la municipiu pentru a schimba această perioadă de 12 ani în care primarul Radu Mazăre ne-a făcut un deserviciu de imagine nouă, tuturor constănțenilor", a spus ferm Dănuț Culețu.

De la municipiu, la județ
Imediat după Adunarea Municipală, liberalii se vor întruni în cadrul Conferinței Județene pentru a-și desemna noul lider și noua structură de conducere. Și aici au început să se facă deja alculele pentru principalele funcții ale Biroului Politic Județean.
Actualul președinte interimar al filialei municipale, Victor Manea, și-a exprimat dorința de a candida pentru funcția de vicepreședinte la nivel județean.
Mai mult, și Ovidiu Cupșa a anunțat că va candida tot pentru o funcție de vicepreședinte al Biroului Politic Județean. Ovidiu Cupșa declarase anterior că s-ar putea lupta pentru șefia județeană a PNL, însă a decis acum să îl susțină pe Gheorghe Dragomir.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6625 secunde