Liderii constănțeni nu agreează o guvernare PD-L - PSD

337

Articole de la același autor

Numeroși participanți la negocierile de la Cotroceni au susținut vineri că mesajul președintelui Băsescu a fost acela de a avea un guvern cu o susținere solidă în parlament, în contextul crizei actuale și a efectelor ei viitoare. Astfel că, în prezent, orice formulă de guvernare poate fi viabilă, mai puțin cea a unui executiv minoritar. Iată ce părere au și liderii județeni despre posibilele colaborări cu foști adversari politici:
Președintele Organizației Județene a PD-L Constanța, senatorul Mircea Banias și-a exprimat speranța ca o posibilă alianță PD-L - PSD să rămână doar o ipoteză. Banias a menționat că, în opinia sa, "nu se va ajunge acolo" (n.r. semnarea unei alianțe între pedeliști și social-democrați), dar că, în ceea ce îl privește, consideră că cele trei posibilități, și anume un guvern PD-L - PNL, un guvern minoritar și unul cu PSD rămân, totuși, pe masa de negocieri.
Cu toate acestea, proaspătul parlamentar nu s-a sfiit să remarce faptul că, la nivelul județului Constanța, o guvernare PD-L - PSD nu ar fi una tocmai lipsită de tensiuni: "Pentru noi, la Constanța,
va fi foarte dificil să coabităm". Nu în ultimul rând, democrat-liberalul a explicat că, în cazul în care Alianța PD-L - PSD va deveni realitate, "ar trebui să guvernăm cu un PSD reformat, pentru că, în mod sigur, în prezent, există câteva persoane care nu sunt compatibile cu noi", a concluzionat Banias.
Ceva mai rezervat în declarații, liderul liberalilor constănțeni, deputatul George Dragomir a precizat, și el, că "toate cele trei variante sunt posibile". Președintele Organizației Județene a PNL a ezitat să se pronunțe, considerând însă că dacă ipoteza unei guvernări PD-L- PSD se va concretiza, "nu va fi problema liberalilor". "Oricum, până luni, marți, vorbim degeaba", a subliniat el.
În ceea ce îi privește pe social-democrații de la malul mării, liderul PSD Constanța, edilul Radu Mazăre și-a exprimat vineri părerea potrivit căreia partidul său ar trebui să rămână în opoziție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9639 secunde