Liderii PNL și PDL au discutat unificarea grupurilor parlamentare

81
Liderii PNL și PDL au discutat unificarea grupurilor parlamentare - lideriipnlsipdl-1421170078.jpg

Articole de la același autor

Liderii grupurilor parlamentare PNL și PDL din Camera Deputaților și Senat au discutat, ieri, despre procedura de unificare a grupurilor parlamentare, începând din actuala sesiune, declarând că deciziile politice ale negocierilor vor aparține conducerii noului PNL.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a afirmat că structura viitoarelor grupuri parlamentare unificate ale PNL vor compune, pe lângă liderul de grup parlamentar, cinci vicelideri și un secretar.

"Aceste conduceri ale grupurilor parlamentare, eventual chiar și reprezentările în Birourile Permanente ale celor două camere ale Parlamentului vor fi stabilite de grupurile parlamentare, care au un soi de autonomie politică, dar nu se poate decât cu consultarea, cu agrementul, cu o decizie comună a conducerii centrale a partidului", a menționat Hașotti.

De asemenea, liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, a precizat că la nivelul Camerei Deputaților va susține modificarea actualului Regulament, pentru a fi reglementată situația în care două grupuri parlamentare decid să-și unifice structurile, caz care nu este prevăzut de Regulament. Pe de altă parte, liderii grupurilor parlamentare PNL și PDL au evitat să se pronunțe asupra viitorilor lideri ai grupurilor unificate, dacă aceștia vor proveni din partea unui singur partid sau vor proveni din părți diferite, menționând că această decizie va aparține conducerii noului PNL. O nouă discuție pe marginea unificării grupurilor parlamentare PNL și PDL va avea loc săptămâna viitoare, luni, la sediul PDL. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Politică-Administrație : Se reunește Comisia pentru Cod electoral
Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Politică-Administrație : Mircea Geoană pregătește "noul PSD"
Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Politică-Administrație : Zi decisivă pentru Klaus Iohannis
Pagina a fost generata in 1.3149 secunde