Liderii UDTR, întâlnire cu o delegație din Turcia

155

Articole de la același autor

Președintele UDTR Osman Fedbi împreună cu secretarul general Ervin Ibraim și deputatul Ibram Iusein au avut în data de 25 iulie, la Tulcea, o întrevedere cu o delegație condusă de Kemaleddin Avçı- Viceprimar, Corlu, Turcia. Delegația formată din instructori și coregrafi de dansuri folclorice din cadrul Primăriei din Çorlu s-a aflat timp de două săptămâni la Tulcea, unde a lucrat cu ansamblul folcloric "Tuna", aparținând filialei UDTR din localitate, pentru momentul de dans tradițional turcesc prezentat în cadrul Festivalului Filmului Interetnic, în seara de 24 iulie. La finalul întrevederii atât viceprimarul Kemmaleddin Avçı cât și membrii delegației au primit din partea liderilor UDTR plachete și diplome în semn de apreciere pentru munca depusă în instruirea tinerilor dansatori ai ansamblului "Tuna". 


"Am venit la Tulcea cu instructorii noștri de dans care au lucrat cu membrii ansamblului "Tuna", special pentru spectacolul "Din Anatolia până la Dunăre" prezentat în cadrul Festivalului Filmului Interetnic. Este important ca tinerii de naționalitate turcă să își păstreze cultura specifică, să își cunoască istoria, să vorbească limba maternă și să aibă mereu legături cu patria mamă", a declarat Kemaleddin Avçı-Vicerpimar, Çorlu, Turcia.


În cadrul spectacolului din "Anatolia până la Dunăre" au mai urcat pe scenă din partea Uniunii Democrate Turce din România ansamblul folcloric "Delikanlilar", corul "Kaynanalar" și tânăra solistă Deniz Done. După spectacol pe scena festivalului a fost prezentat filmul artistic turcesc "Mătănii schimbate" în regia lui Mahmut Fazıl Coșkun, premiat cu "Tiger Award" la Festivalul Internațional de film de la Rotterdam, în anul 2009. Alături de liderii UDTR, la Festivalul Filmului Interetnic de la Tulcea a participat și Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozcalișkan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8553 secunde