Liderii UDTR s-au întâlnit cu delegația de elevi și profesori din Turcia

181
Liderii UDTR s-au întâlnit, astăzi, cu o delegație constituită din profesori și elevi din Republica Turcia care participă în perioada 16-23 septembrie la Parteneriatul Educativ Internațional, România-Turcia.

În cadrul discuțiilor purtate cu cadrele didactice din regiunea Edremit dar și cu partenerii lor, profesori la Liceul Teoretic "Traian" și la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Constanța, liderii UDTR au evidențiat modelul interetnic dobrogean lipsit de confilcte interetnice și intereligioase, unic în Europa. Profesorul Ervin Ibraim, secretar general al UDTR le-a prezentat oaspeților informații despre istoricul comunității turce din țara noastră dar și despre modul în care se studiază limba turcă în școlile din România.

La finalul întrevederii, oaspeții din Turcia au primit din partea președintelui UDTR, Osman Fedbi și a prim-vicepreședintelului Iusein Gemal, plachete cu însemnele uniunii dar și dicționare în limbile română- turcă, turcă -română în scopul de a le înlesni comunicarea cu profesorii și elevii români.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4954 secunde