Lucian Bode a anunţat termenul limită până la numirea prefecţilor

200
Lucian Bode a anunţat termenul limită până la numirea prefecţilor - bodeprefecti-1613155230.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat vineri că 8 martie este termenul limită până la care trebuie numiţi cei 127 de prefecţi şi subprefecţi negociaţi în cadrul coaliţiei de guvernare.

„Vă spun foarte clar. Termenul până la care toţi prefecţii şi subprefecţii, mai exact 127 la număr, trebuie să fie numiţi, conform reglementărilor din Ordonanţa 3 pe 2020, prin care prefectul este demnitar, este 8 martie. Deci până în data de 8 martie, toţi prefecţii şi subprefecţi din România vot fi numiţi în baza noilor reglementări legale adoptate de către Guvernul României”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul a adăugat faptul că fiind vorba de demnitari, fiecare formaţiune politică îşi va valida în propriile structuri propunerile, le va înainta către structura centrală a partidului, care are obligaţia să verifice aceste propuneri şi să le valideze, după care aceste nominalizări vor veni la Ministerul Afacerilor Interne.

„Noi, la rândul nostru, avem obligaţia să analizăm fiecare propunere în baza criteriilor de integritate, legale, în vigoare, astfel încât pe fiecare funcţie de prefect şi subprefect să numim oameni integri, oameni care să corespundă atât din punct de vedere profesional, cât şi al respectării condiţiilor legale. Acest lucru se va întâmpla până în data de 8 martie, când se împlinesc 30 de zile de la momentul publicării în Monitorul Oficial a Ordonanţei 3”, a conchis Lucian Bode.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3916 secunde