Luni începe perioada electorală aferentă alegerilor parlamentare

120
Luni începe perioada electorală aferentă alegerilor parlamentare - 1-1599389738.jpg
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că luni, 7 septembrie 2020, începe perioada electorală aferentă alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie 2020, potrivit Agerpres.


Într-un comunicat al AEP se menționează că principalele repere calendaristice ale acestei perioade au fost stabilite prin Hotărârea Guvenului nr. 745/2020 pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale pentru Senat și Camera Deputaților, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 154 în 3 septembrie 2020.


Guvernul a adoptat în ședința de joi, 3 septembrie, hotărârile cu privire la data alegerilor parlamentare și la calendarul acestora.


Premierul Ludovic Orban a anunțat că data alegerilor parlamentare va fi 6 decembrie. El a adăugat că Guvernul este obligat atât de Constituție, cât și de legea alegerilor parlamentare să stabilească data acestui scrutin.


"În conformitate cu legea, această decizie (cu privire la data alegerilor parlamentare - n.r.) trebuie adoptată cu minim 90 de zile înainte de data alegerilor, de asemenea trebuie să ținem cont de prevederile constituționale care pe de o parte spun când se încheie mandatul actualului Parlament, și anume pe data de 21 decembrie, de asemenea, trebuie să ținem cont în stabilirea datei de prevederea constituțională prin care președintele trebuie să convoace Parlamentul nou ales în termen de maximum 20 de zile de la data alegerilor. Coroborând toate aceste prevederi constituționale și legale rezultă clar că data alegerilor nu poate fi decât 6 decembrie", a afirmat premierul Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8685 secunde