"Mă gândesc să-i fac o vizită Avocatului Poporului. Nu mi-e dor de el, dar vreau să-i transmit că așteptăm o luare de poziție"

141

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, azi, în ședința CSM, că se gândește să îi facă o "vizită" Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, pentru a-i transmite personal că se așteaptă o luare de poziție a sa cu privire la OUG pe tema legilor penale.


Afirmațiile au venit în mijlocul unor discuții pe tema oportunității sesizării Curții Constituționale pe tema OUG emisă marți seara de Guvern, care modifică legile penale.


Procurorul șef al României, Augustin Lazăr, a declarat, ironic, că în această inițiativă ar trebui chemat și Avocatul Poporului. "Ar putea fi chemat și avocatul poporului să ia atitudine în această problemă, că am remarcat că a fost foarte activ în ultima perioadă", a spus Lazăr, potrivit News.ro.

Președintele Klaus Iohannis a intervenit spunând că ar trebui să îi facă "o vizită", pentru a discuta aceste lucruri.

"Mă gândesc să-i fac o vizită astăzi (miercuri - n.r.). Nu l-am văzut de mult. Nu mi-e dor de el, dar cred că trebuie să-i transmit personal că așteptăm cu toții o luare de poziție", a spus președintele.

Președintele Klaus Iohannis a propus CSM să discute, miercuri, și sesizarea CCR în legătură cu un conflict de natură constituțională după adoptarea OUG pe justiție. "Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic", a afirmat președintele Iohannis, subliniind că trebuie luată atitudine nu doar declarativ, ci și instituțional.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3558 secunde