MAE a finalizat expedierea materialelor pentru votul în străinătate la turul al doilea

300
MAE a finalizat expedierea materialelor pentru votul în străinătate la turul al doilea - mae-1574111941.jpg
Ministerul Afacerilor Externe a finalizat, ieri, expedierea către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României a materialelor necesare votării în străinătate la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. 


Potrivit unui comunicat al MAE transmis Agerpres, pentru cele 835 de secții de votare organizate pentru alegătorii români din străinătate, ministerul a trimis, pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, 4.608.175 de buletine de vot și 2.866.260 de timbre autocolante cu mențiunea "Votat". 


Necesarul de buletine de vot și alte materiale pentru turul al doilea a fost comunicat de misiunile diplomatice și consulare, la solicitarea Centralei MAE. Față de primul tur al alegerilor prezidențiale, numărul de buletine de vot solicitat de misiuni este mai mare cu 107.068, mai precizează sursa citată. 


Ministerul Afacerilor Externe a expediat și celelalte materiale necesare votării: modele de liste electorale suplimentare, procese-verbale pentru consemnarea rezultatelor votării, modele de procese-verbale ce trebuie completate în anumite situații specifice în cadrul procesului de votare. 


MAE reamintește că votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale în cadrul celor 835 de secții organizate în străinătate se desfășoară pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie, în intervalul orar 12.00 - 21.00, și sâmbătă (23 noiembrie) și duminică (24 noiembrie) în intervalul orar 07.00 - 21.00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3173 secunde