MAE va comunica prin Twitter pe tema alegerilor prezidențiale din străinătate

197

Articole recomandate

Ministerul român de Externe va comunica prin intermediul Twitter pe tema organizării și desfășurării alegerilor prezidențiale în străinătate, acest demers reprezentând un "exercițiu de transparență" și o încercare de înlăturare a oricăror semne de suspiciune.
Oana Marinescu, director general al Direcției de diplomație publică din MAE, a anunțat ieri că ministerul va folosi și un canal de comunicare inedit pentru transmiterea informațiilor privind alegerile din străinătate. "Vom comunica pe Twitter pe tema modului în care organizăm efectiv alegerile în străinătate. Nu vrem să dublăm comunicatele oficiale, acestea se regăsesc pe site-ul MAE. Ceea ce vrem să comunicăm prin Twitter sunt acele informații legate de organizarea scrutinului care nu apar în comunicatele de presă, care pot aduce puțină culoare și care vor arăta ce se întâmplă în interiorul unei instituții atunci când se organizează un proces de anvergură", a declarat Marinescu.
Prima informație apărută pe contul MAE de Twitter a fost că toți președinții birourilor secțiilor de votare din străinătate vor fi diplomați de la misiuni sau din Centrală. De altfel, secretarul de stat din MAE Bogdan Aurescu a declarat de săptămâna trecută că alcătuirea birourilor secțiilor de votare din străinătate va fi finalizată până pe data de 17 noiembrie, președinții birourilor secțiilor de votare urmând să fie diplomați astfel încât să existe garanția că secțiile de votare și procesul de vot se găsesc în situații perfect neutre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.858 secunde