Mai multe locuri pe liste pentru femei la alegerile locale

146
Mai multe locuri pe liste  pentru femei la alegerile locale - senat3-1473178308.jpg

Articole de la același autor

Proiectul de lege referitor la cotele de gen de 30% pe listele pentru alegerile locale a fost adoptat, ieri, de plenul Senatului, cu 94 de voturi "pentru" și un vot împotrivă, senatorii susținând însă în timpul dezbaterilor că legea nu rezolvă problema reprezentării slabe a femeilor în politică.

Inițiativa, susținută de 161 de parlamentari de la toate partidele politice, prevede că la alegerile locale pe liste să fie reprezentate ambele sexe în proporție de cel puțin 30%.

"Candidaturile pentru consiliile locale și județene, precum și cele pentru primari se propun de partidele politice, constituite potrivit legii partidelor politice nr. 14/2003, republicată. Se pot depune candidaturi și de către alianțele electorale constituite în condițiile prezentei legi, de către organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale prevăzute de Art. 8, precum și candidaturile independente. Listele de candidați pentru alegerea consiliilor locale și a consiliilor județene trebuie întocmite astfel încât să asigure reprezentarea ambelor sexe în proporție de cel puțin 30% din candidaturile înscrise pe fiecare listă în parte pentru fiecare dintre acestea, cu excepția acelora care conțin un singur candidat", potrivit proiectului adoptat de Senat.

În timpul dezbaterilor, majoritatea senatorilor s-a declarat de acord cu proiectul, însă a considerat că proiectul de lege nu rezolvă problema reprezentării slabe a femeilor în politică pentru că inițiativa nu menționează că femeile vor fi trecute pe locuri eligibile în liste.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7232 secunde