Maia Sandu vine la București într-o vizită oficială

259
Maia Sandu vine la București într-o vizită oficială - iohani-1637411429.jpg
Klaus Iohannis, o va primi marți, la Palatul Cotroceni, pe Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, care va efectua o vizită oficială în țara noastră la invitația președintelui român.


Aceasta va fi prina vizită oficială a Maiei Sandu în România după alegerile parlamentare anticipate din R. Moldova, de pe 11 iulie 2021, câștigate categoric de forțele politice pro-europene.


”Vizita reprezintă un foarte bun prilej de reconfirmare a relației speciale, privilegiate, de Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie, oferind totodată ocazia de a evalua stadiul implementării deciziilor convenite cu prilejul întrevederilor anterioare la nivel de șef de stat – de la Chișinău, din 29 decembrie 2020 și din 27 august 2021, precum și de la București, din 20 aprilie 2021”, spune Cotroceniul.


”Consultările politice ale Președinților Klaus Iohannis și Maia Sandu vor consolida cooperarea bilaterală excelentă și substanțială la nivel politic, economic și sectorial și vor stimula avansarea proiectelor comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe proiectele menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene, prin intermediul României, și să aducă beneficii reale și concrete tuturor cetățenilor Republicii Moldova.


De asemenea, discuțiile cu Președintele Maia Sandu se vor concentra pe măsurile de susținere aprofundată de către România a proceselor de modernizare și de implementare a reformelor democratice promovate de Președintele și Guvernul Republicii Moldova, precum și a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova”, adaugă sursa citată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.365 secunde