Marș de comemorare a victimelor mineriadelor

Manifestanții au lăsat în fața casei lui Ion Iliescu cravate roșii, borcane cu dulceață și panseluțe

311
Manifestanții au lăsat în fața casei lui Ion Iliescu cravate roșii, borcane cu dulceață și panseluțe - 91a771f9b044ea4020b042bb5dff6b9f.jpg
Asociația 21 Decembrie 1989 și Grupul de acțiune "Noii Golani" au organizat, ieri, un marș de comemorare a victimelor mineriadelor, pe traseul Piața Universității - Piața Romană - Calea Dorobanți - strada Jean Monet - Bulevardul Primăverii din București, transmite Agerpres citată de Hotnews.ro. Demonstranții au lăsat în fața casei fostului președinte Ion Iliescu cravate roșii de pionieri, o mapă roșie cu "mărturii ale celor bătuți și arestați pe 13 - 15 iunie 1990", un borcan cu dulceață și panseluțe, "florile plantate de mineri în Piața Universității, după ce au curățat piața de elemente extremiste".
"După 20 de ani, aducerea aminte a atrocităților din 13 - 15 iunie 1990 e binevenită pentru noua generație. Acesta este scopul marșului de astăzi - să readucem aminte bucureștenilor despre ce au trăit, ce au pătimit unii dintre ei, în perioada 13 - 15 iunie 1990", a declarat președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Teodor Marieș.
Participanții la marșul de ieri, circa 200 de persoane după estimările Jandarmeriei, au scandat "Vrem dreptate!", "Pă-cat, păcat, de sângele vărsat!" și au purtat bannere cu mesaje precum "Cine a chemat minerii?", "Iliescu, criminal, judecat",
"13-15 iunie, Nu uităm, nu iertăm".
Mai mulți "pionieri", reprezentanți ai grupului "Noii Golani", au ars un steag cu însemnele comunismului pe platoul de la Televiziune.
George Simion, unul dintre coordonatorii Grupului "Noii Golani", a spus că scopul marșului este acela de a arăta ca tinerii nu au uitat de victimele mineriadelor și că Ion Iliescu "trebuie să fie dus la judecată și să fie condamnat, dacă instanța consideră acest lucru".
Marșul s-a desfășurat fără incidente; protestatarii au respectat avizul dat de Primăria Municipiului București și nu au staționat pe strada Moliere, unde locuiește Iliescu, ci "au fost doar în trecere și foarte cooperanți".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Stire din Politică-Administrație : Proteste cu ouă la PDL Constanța
Pagina a fost generata in 3.5946 secunde