Marcel Ciolacu: Am strâns semnături suficiente pentru a depune moțiunea de cenzură

136
Marcel Ciolacu: Am strâns semnături suficiente pentru a depune moțiunea de cenzură - ciolacu-1579469273.jpg

Articole recomandate

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat duminică, într-o conferință de presă, la Târgoviște, că au fost strânse 115 semnături pentru a depune moțiunea de cenzură, după asumarea răspunderii Guvernului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.


"Erau 115 semnături. Cu alte cuvinte, suficiente pentru a depune moțiunea", a declarat Marcel Ciolacu.


Întrebat dacă are susținerea lui Victor Ponta la moțiunea de cenzură, el a spus că a avut astfel de discuții cu președintele Pro România și speră să ajungă la o concluzie comună.


"Am avut mai multe discuții cu Victor Ponta și pe această temă, sper ca, până la urmă, să ajungem la o concluzie comună", a menționat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.


Întrebat dacă toți parlamentarii PSD vor vota moțiunea, liderul PSD a replicat: "Eu cred că suntem oameni serioși, ne ținem de treabă și cred, de asemenea, că cine a avut de plecat, a plecat".


"Până acum doar PSD și UDMR doresc să facă acest demers. Mai este până la moțiune, mai este până la vot, vom vedea care dintre parlamentari vor veni alături de noi. Vă reamintesc, nici Guvernul Orban nu a avut matematic numărul suficient nici pentru a schimba Guvernul Dăncilă, nici pentru a intra dânșii la guvernare, deci, jocul este deschis și vom vedea. În cazul în care moțiunea nu trece, vom ataca la CCR", a declarat președintele interimar al PSD.


Acesta s-a referit și la varianta în care, dacă moțiunea de cenzură va trece, Guvernul va da o ordonanță de urgență între momentul votării și cel al publicării rezultatului moțiunii în Monitorul Oficial.


"Sper să nu le treacă prin cap, să spunem, că trece moțiunea și până când apare în Monitorul Oficial vor da vreo ordonanță. Se poate și asta, ar fi chiar noaptea minții. Nu facem nimic din ceea ce nu ne-am dorit. Am anunțat că vom face acest lucru în cazul în care forțează această schimbare total incorectă și abuzivă", a susținut Ciolacu. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.062 secunde