Marcel Ciolacu: "PNL e incapabil să guverneze și atacă la CCR chiar și proiectul votat de ei"

269
Marcel Ciolacu:
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, critică Guvernul pentru decizia de a contesta "pe ascuns" la CCR o lege care prevede creșterea unor salarii și plata unor sporuri pentru bugetari, act normativ pe care, susține liderul social-democrat, "toți liberalii, inclusiv șapte actuali miniștri, l-au votat în decembrie 2019" în Parlament.


"S-au jurat că nu taie salarii, dar exact asta fac! PNL este incapabil să guverneze și contestă la CCR chiar și proiectul votat - tot de ei! - cu câteva săptămâni înainte. După tăierile de la profesori, acum iau la rând toate categoriile. Pe 1 ianuarie, câteva mii de români așteptau să li se facă dreptate și să le crească salariile conform unui proiect al PSD pe care toți liberalii, inclusiv șapte actuali miniștri, l-au votat în decembrie 2019 (personalul din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Biblioteca Națională a României, Biblioteca Academiei Române etc). De Revelion, PNL și-a dat seama că nu mai vrea să crească salariile acestor oameni și a contestat pe ascuns legea la CCR. Pură ticăloșie!", a scris Ciolacu, ieri, pe Facebook.


Totodată, acesta acuză Guvernul că nu vrea să crească nici pensiile de la 1 septembrie.
"De aici și insistența cu anticipatele: să nu mărească nici pensiile de la 1 septembrie!", a mai spus Ciolacu.
Curtea Constituțională a României urmează să discute pe 5 februarie sesizarea Guvernului asupra proiectului de modificare a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.


Pe 31 decembrie 2019, Guvernul a formulat o sesizare de neconstituționalitate asupra propunerii legislative pentru completarea articolului 38 alineatul (3) din Legea-cadru 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2678 secunde