Programe electorale

Marius Pricopie - "Nouă ne pasă!"

767
Candidatul UPSC la Primăria Constanța, Marius Pricopie, a intrat în cursa cu ceilalți 11 contracandidați cu mesajul "Nouă ne pasă!". Programul său electoral este structurat pe 10 capitole.
1. Transparență în activitatea administrației locale. Pricopie propune deschiderea Primăriei Constanța cetățenilor orașului și nevoilor lor, acordarea de audiențe de către primar, toate deciziile adoptate de primar să fie afișate pe site-ul primăriei Constanța și pe un panou electronic amplasat în fața instituției.
2. Măsuri pentru reabilitarea spațiilor verzi ale municipiului Constanța. În acest sens, candidatul UPSC la Primăria Constanța propune realizarea unei hărți a spațiilor verzi constănțene, interzicerea tuturor construcțiilor pe spațiile verzi, înființarea unei "centuri verzi" de protecție a municipiului Constanța, demararea unui program de înființare de spații verzi, atragerea cetățenilor orașului în programe menite să crească numărul arborilor și al spațiilor verzi, demararea unui program anual de plantare de pomi din specii românești astfel încât până în 2013 municipiul Constanța să aibă 26mp/cap de locuitor.
3. Fluidizarea traficului rutier. Pricopie are în vedere finalizarea reparațiilor de la Podul IPMC (podul de butelii), lărgirea șoselei de centură, modernizarea străzilor secundare și instituirea sensurilor unice pe arterele reabilitate, interzicerea traficului greu pe timpul zilei în oraș, sincronizarea sistemului de semaforizare, program de coridoare rapide, realizarea de pasaje subterane și/sau șosele suspendate, realizarea de piste pentru bicicliști și trasee pietonale.
4. Măsuri pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi. Printre ele: înființarea unui serviciu eficient, specializat pentru ridicarea animalelor fără stăpân, realizarea de noi adăposturi pentru câinii (și alte animale fără stăpân) comunitari și colaborarea cu ONG-uri (parteneriat public-privat) din toată țara pentru un program major de adopție a acestor câini - acordarea de facilități fiscale (scutiri de taxe) pentru fiecare animal adoptat, înființarea, la nivel local, a Poliției Animalelor.
5. Măsuri în domeniul poluării. În acest sens, Pricopie propune implementarea unui proces de colectare selectivă a gunoiului și stabilirea unui parteneriat cu asociațiile de locatari, amenajarea de platforme modulare, securizate, pentru depozitarea deșeurilor menajere și reciclabile, exigențe sporite privind starea tehnică a autovehiculelor care pătrund pe teritoriul Constanței, instalarea de panouri antifonice în stațiunea Mamaia, înființarea unui call-center unde cetățenii pot semnala cazuri de poluare, dar și deficiențe în colectarea și depozitarea gunoiului, dezvoltarea transportului public nepoluant.
6. Lipsa parcărilor. Pricopie propune următoarele soluții: elaborarea unei strategii a parcajelor, program prin care dezvoltatorii imobiliari să fie obligați să construiască parcări subterane sau supraterane în imobilele pe care le construiesc, realizarea de parcări publice supraterane în zonele aglomerate.
7. Reabilitarea zonei peninsulare. Printre măsuri se numără susținerea și finalizarea investițiilor în infrastructura zonei, stabilirea exactă a proprietarilor clădirilor, reabilitarea zonei, aplicarea unei strategii pentru punerea în valoare economică și turistică a zonei (strategie realizată cu specialiști-istorici, arhitecți, etc..), crearea infrastructurii necesare pentru valorificarea turistică a zonei.
8. Cazurile sociale. Pricopie propune un program de sprijinire a cetățenilor defavorizați și a bătrânilor prin subvenții și înlesniri la plata impozitelor și a taxelor locale, crearea unui Fond Social Municipal pentru cazurile sociale, crearea unui Centru municipal de colectare și distribuție a donațiilor, crearea unui Centru de consiliere, prevenire, combatere și sprijinire a persoanelor victime ale violenței domestice, crearea unui Centru municipal de consiliere și integrare în societate a persoanelor defavorizate social, program prin care dezvoltatorii imobiliari să acorde 20% din lucrările realizate în cazul blocurilor de locuințe, cazurilor sociale, realizarea unui Centru pentru bătrâni, crearea, la nivelul primăriei, a unui Birou de consultanță juridică pentru persoanele vârstnice care să acorde asistență juridică gratuită în cazul efectuării unor tranzacții pentru a le fi protejate interesele.
9. Locuințele. El propune fina-lizarea retrocedărilor, finalizarea blocurilor aflate în construcție, continuarea programelor privind subvenționarea dobânzii creditului contractat pentru achiziționarea unei locuințe, parteneriat public-privat pentru construcția de noi blocuri-20% din locuințe fiind destinate cazurilor sociale.
10. Învățământul. Candidatul UPSC propune sprijin financiar și logistic pentru modernizarea instituțiilor de învățământ, sprijin financiar pentru deplasările elevilor la concursuri și olimpiade, plan municipal în domeniul construcției de creșe și grădinițe, dezvoltarea rețelei de unități școlare în funcție de numărul de preșcolari, școlari și elevi înscriși la cursuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9208 secunde