Mazăre dă un döner pentru un vot

790
Edilul Radu Mazăre a semnat ieri, în numele PSD Constanța, un protocol de colaborare cu Uniunea Democrată Turcă din România, valabil la nivelul întregului județ. Potrivit respectivului act, electoratul turc de cetățenie română se angajează să sprijine candidații PSD la alegerile locale din 2008. La schimb, turcii vor avea și ei reprezentanții lor, pe locuri eligibile pentru consiliile locale, municipale și județean "pe baza unei înțelegeri ulterioare". La funcțiile de primar și de președinte al consiliului județean, turcii vor trebui să îi sprijine însă pe social-democrați.
În cazul în care va câștiga alegerile, PSD se obligă să asigure, printre altele, posturi de consilieri pe probleme de minorități naționale și sociale, locuri pentru micul comerț, locuințe sociale pentru cazuri deosebite, promisiuni care par destul de cunoscute dacă ne gândim că un astfel de protocol s-a mai semnat și la alegerile din 2004. Mazăre a promis din nou și faptul că partidul se va implica în rezolvarea problemelor sociale și economice ale etnicilor turci. Noutatea lui 2008 constă însă în promisiunea se va amenaja un bazar oriental, după chipul și asemănarea celui din Istanbul, și va fi identificat și un teren unde s-ar putea construi un salon pentru nunțile tradiționale turcești. În ceea ce privește bazarul, Mazăre a și găsit locul potrivit: parcarea de la Poarta 1, la intrarea în port. 10.000 de metri pătrați vor fi amenajați, după cum a susținut chiar primarul, întocmai ca la "Stanbul".
Protocolul semnat ieri este valabil pe următorii patru ani. Pentru la Consiliul local Constanța, turcii îl vor avea pe un loc eligibil tot pe actualul consilier Ali Nurhan, urmând ca în scurt timp, uniunea turcă să decidă și cine îi va reprezenta în viitorul consiliu județean.
"Așa să ne ajute Dumnezeu", a spus Mazăre, la final, "Inshallah" spunem și noi, numai că primarului parcă nu i-ar strica să spună acum și câte din promisiunile din 2004, făcute acelorași etnici turci, și-au găsit rezolvarea până acum…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.767 secunde