MDRT a semnat contracte de 4,5 miliarde de euro

1088
2.382 de contracte de finanțare, în valoare totală de aproximativ 4,558 miliarde de euro, au fost semnate până în data de 9 decembrie 2011, prin Regio - Programul Operațional Regional, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Până în prezent, au fost finalizate 426 de proiecte la nivelul întregii țări, în valoare de 257 de milioane de euro și au fost alocate fonduri nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională în valoarea de aproximativ 2,891 miliarde de euro.

Datele au fost făcute publice în cadrul Conferinței de prezentare a Raportului Anual de Implementare 2010 a Programului Operațional Regional, organizată, ieri, de MDRT. La eveniment au participat reprezentanți ai Autorității de Management pentru POR, ai organismelor intermediare, autorităților publice, membri ai societății civile, beneficiari și membri ai rețelei de comunicatori.

"Suntem ministerul cu cea mai mare rată de contractare a fondurilor europene și cu o semnificativă contribuție la creșterea gradului de absorbție la nivelul întregii țări. Acest lucru se vede nu numai în cifre. Avem șantiere în fiecare colț al României, peste tot se lucrează la dezvoltarea infrastructurii atât de necesare. Când vorbim despre cele 2,891 miliarde de euro fonduri nerambursabile aduse deja în România și despre cele 426 de proiecte finalizate, vorbim despre lucruri care se văd în jurul nostru. Asta înseamnă Programul Operațional Regional!", a declarat Răzvan Murgeanu, secretar de stat în cadrul MDRT. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Consultări la Palatul Victoria
Pagina a fost generata in 1.3845 secunde