Medgidia și Silistra vor demara proiecte comune de eficiență energetică

1118
Medgidia și Silistra vor demara proiecte comune de eficiență energetică - 1e100442f232395796cea7e0d1ac3448.jpg
În perioada 12-14 ianuarie, la Medgidia, se află în vizită de lucru o delegație din Silistra, Bulgaria. Primarul localității, Ivo Kirilov Andonov, directorul Direcției Energetice, Valeri Georgiev, și directorul Direcției Resurse Umane, Krasimira Stoianova au sosit la Medgidia pentru a discuta despre proiectele transfrontaliere derulate de cele două localități, dar și pentru a semna un protocol de colaborare între primăriile Silistra și Medgidia și demararea unui proiect comun.
În prima zi a vizitei, la Primăria Medgidia a avut loc o întâlnire a oaspeților cu primarul, Marian Iordache și cu o parte din angajații instituției, în vederea prezentării celor două localități precum și a proiectelor de interes comun.
Primarul localității Silistra, Ivo Kirilov Andonov, a făcut o scurtă prezentare a fabricilor din localitatea pe care o conduce, cum ar fi fabrica de celule fotovoltaice sau cea de coloranți sintetici. De ase-menea, Valeri Georgiev a prezentat un proiect prin aplicarea căruia se obține energie regenerabilă cu costuri mai mici, prin folosirea biomasei.
"Din anul 2000 am început să cercetăm posibilitatea de a rezolva problema energetică a Primăriei, cu posibilitatea de surse noi energetice. Avem un program energetic, iar ultima investiție o reprezintă fabrica de panouri fotovoltaice, în cadrul căreia avem două linii de asamblare, iar pe viitor vom achiziționa și altele", a spus primarul Ivo Kirilov Andonov.
Discuțiile privind energia au continuat și ieri, când oaspeții au luat parte, în sala de ședințe a Primăriei, la o întâlnire cu reprezentanții din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Medgidia, conducerea Primăriei, și re-prezentanți ai S.C. Apolo Eco-term.
"Vizita delegației condusă de domnul primar Ivo Kirilov Andonov este importantă în relația de colaborare între cele două municipalități, având în vedere faptul că reprezintă momentul zero al dezvoltării proiectelor comune de eficiență energetică în Medgidia și Silistra. În cursul anului 2011 vom defini strategia energetică a fiecărei localități și vom realiza studiul de fezabilitate care să permită o finanțare a Uniunii Europene din cadrul comisariatului European pentru Energie" , a spus primarul Marian Iordache.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4094 secunde