Meleșcanu: România ar putea adera la zona euro în 2022

140
3
Meleșcanu: România ar putea adera la zona euro în 2022 - teodormelecanu-1503962991.jpg
Ministerul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat luni, la Varșovia, că România ar putea adera la zona euro în 2022, informează News.ro.


"În acest moment îndeplinim toate cerințele, putem adera la zona euro chiar și mâine. Dar ne este teamă că acest lucru va avea un efect negativ asupra celor cu venituri mici, îndeosebi asupra pensionarilor", a declarat Teodor Meleșcanu publicației Rzeczpospolita, potrivit Reuters.

"Cred că vom adopta moneda euro în cinci ani, în 2022", a adăugat el.

Zona euro cuprinde 19 țări din Uniunea Europeană, ultimul stat care a aderat fiind Lituania, în 2015.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, duminică, la Alba Iulia, că România își dorește în continuare să adere la zona euro, însă își dorește ca această aderare să se întâmple când este pregătită ca țară, iar populația este pregătită astfel încât românul să meargă la magazin și "să nu considere că au crescut prețurile și că intrarea în zona euro i-a scumpit condițiile de viață".

Victor Negrescu a spus, într-o conferință pe tema politicilor europene, că au fost mai multe date stabilite pentru aderarea la zona euro și au fost schimbate în mod succesiv, iar acum nu există stabilită o dată clară.



Comentează știrea

Liviu Burebista
29 august 2017
Lasa-ti vrajeala

Povesti de adormit copii. Minciuna anului, "Romania este deja pregatita si indeplineste conditiile "pentru a adopta euro. Cea mai buna solutie este iesirea Romaniei din aceasta uniune satanica. Rome it.

Liviu Burebista
29 august 2017
Romexit

Romexit

Papu
29 august 2017
Romexit II

Liviule dacă ieșim din U.E. suntem în rahat până'n gât. România nu are puterea economică și financiară ca U.K. Nea Nicu ca să facă un rahat de canal Dunăre-M.Neagră și irigațiile din Bărăgan și Dobrogea s-a dus cu jalba în proțap la Occident să-i dea bani (miliarde de dolari). Cum o dai cum o întorci tot la mâna lor ești. Tu ai putea să faci o afacere cinstită fără să iei bani împrumut de la bancă ?. Niciodată !

Răspuns la: Romexit
Adăugat de : Liviu Burebista, 29 august 2017
Romexit

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8631 secunde