Mesajul lui Cioloș pentru Ciucă: USR nu poate susține un guvern minoritar

206
Mesajul lui Cioloș pentru Ciucă: USR nu poate susține un guvern minoritar - ciolo-1635159368.jpg
Liderul USR Dacian Cioloș a declarat luni, la finalul discuțiilor cu premierul desemnat, că USR nu poate susține un guvern minoritar.


”I-am spus (luni Nicolae Ciucă- n.red) că USR nu poate să susțină un astfel de guvern”, a spus Cioloș, afirmând că știe că premierul desemnat a avut deja negocieri cu PSD și, cel mai probabil, acestea vor fi reluate.


Cioloș a mai precizat că premierul desemnat a spus că va transmite conducerii PNL poziția foșilot parteneri de guvernare de la USR.


”Mandatul nostru este să căutăm susținere pentru un guvern minoritar”, a declarat luni premierul desemnat Nicolae Ciucă, înainte de întrevederea cu Cioloș. El a mai afirmat că a discutat telefonic cu Marcel Ciolacu, urmând ca dialogul să fie reluat ulterior.


”Am discutat la telefon cu Marcel Ciolacu. Mi-au transmis cele 10 propuneri PSD pentru introducerea lor în programul de guvernare. (...) Ulterior, vom relua discuțiile. Vom avea discuții cu toți cei care sunt dispuși și vor să găsim soluții pentru ieșirea din criză”, a declarat premierul desemnat.


Întrebat în legătură cu cooptarea la guvernare a altor formațiuni, Ciucă a spus că ”mandatul nostru este să căutăm susținere pentru un guvern minoritar”.


Săptămâna trecută, Cioloș, primul premier desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou guvern, nu a reușit să obțină votul de învestitură al Parlamentului, prezentând tot un guvern minoritar. USR a avut ca obiectiv refacerea coaliției cu PNL și UDMR, însă liberalii au refuzat orice negociere.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7244 secunde