Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Ziua Minorităților Naționale

136
Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Ziua Minorităților Naționale - io-1608289563.jpg
Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Minorităților Naționale - „Onorăm, în această zi, rolul esențial pe care toate minoritățile naționale îl ocupă în societatea, în istorie și în proiectele viitoare ale țării noastre”. Șeful Statului a vorbit, de asemenea, de necesitatea eliminării discursului urii și a agendei șovine și extremiste.


„Onorăm, în această zi, rolul esențial pe care toate minoritățile naționale îl ocupă în societatea, în istoria și în proiectele viitoare ale țării noastre.


România, în deplin acord cu valorile marii familii europene din care face parte, recunoaște importanța unității în diversitate, a bogăției spirituale rezultate deopotrivă din coexistența istorică, din respectul reciproc, cât și din angajamentul actual pentru protejarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice.


Ne vom putea bucura de prosperitatea și armonia socială pe care cu toții ni le dorim doar prin contribuția valoroasă a fiecăreia dintre minoritățile naționale. Sunt convins că vom reuși în acest demers, așa cum tot împreună am construit parcursul democratic și pro-occidental al unei Românii moderne, un stat de drept consolidat, bazat pe respectarea drepturilor omului. Este esențial ca toate forțele politice responsabile să înțeleagă necesitatea eliminării discursului urii, a agendei șovine și extremiste, iar eforturile tuturor să se concentreze pe obținerea cât mai multor beneficii pentru români, ca urmare a apartenenței la o Uniune Europeană a securității și prosperității, eliberată de spectrul intoleranței și xenofobiei!


De Ziua Minorităților Naționale, vă urez tuturor prosperitate și multă sănătate!”, a transmis Președintele României.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5344 secunde