Mihai Fifor: "Se simte lipsa sectoristului"

233
Mihai Fifor:

Articole de la același autor

Vicepremierul Mihai Fifor, ministru interimar al Afacerilor Interne a declarat că se simte lipsa "sectoristului" care cunoștea cetățenii din zona lui de acțiune, motiv pentru care se au în vedere modificări legislative prin care polițistului de proximitate să îi fie reduse atribuțiile, astfel încât acesta se redevină omul de ordine care cunoaște foarte bine zona arondată.


"Haideți să recunoaștem cu toții că lipsește sectoristul, cel care cunoștea foarte bine zona care îi era arondată. A apărut în schimb polițistul de proximitate, cu o arondare mult mai mare și cu atribuții care îl încarcă foarte mult. El nu mai are timpul de cunoaștere necesar. Dacă avem un polițist de proximitate care are arondați 10.000 de cetățeni, cu siguranță nu are cum să-i cunoască. În momentul de față avem în lucru, în ministerul nostru, modificări legislative pentru a putea reveni. El va fi tot polițistul de proximitate, dar îi vom lua din atribuțiile care îi încarcă foarte mult activitatea în momentul de față și îi vom reduce zona de acțiune. El este omul care trebuie să fie acolo, la bază, și intervine imediat", a precizat ministrul interimar al Internelor, la Antena 3.

Acesta a menționat faptul că îi place o vorbă pe care auzit-o la angajații MAI: 2cunoștea sectoristul până și faianța pe care o aveai în baie".

Mihai Fifor a făcut aceste precizări în contextul unei discuții mai ample despre reformarea MAI, instituție care, în opinia sa, a avut de suferit în urma pensionărilor masive și a demilitarizării, cazul de la Caracal scoțând în evidență breșele din sistem și problemele care s-au acumulat de-a lungul anilor. Fifor a arătat că ministerul trebuie reformat din temelie, împreună cu lucrătorii din sistem și cu sindicatele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7406 secunde