Mihai Petre și Constantin Chirilă, din nou în rândul pedeliștilor

1119
Mihai Petre și Constantin Chirilă sunt, din nou, membri cu drepturi depline ai Partidului Democrat - Liberal. Decizia vine ca urmare a soluționării, de către Comisia Județeană pentru Statut, Etică și Litigii, a celor 13 contestații ale exclușilor. Astfel, Comisia a anunțat, în cursul zilei de ieri, rezultatele contestațiilor.
Potrivit democrat-liberalului Daniel Learciu, membru al Comisiei pentru Statut, Etică și Litigii, singurele contestații admise au fost cele ale lui Mihai Petre și Constantin Chirilă. "În ceea ce îi privește pe domnii Petre și Chirilă sancțiunile cu excluderea au fost modificate. Astfel, în cazul lui Mihai Petre, excluderea a fost înlocuită, în urma unei analize, cu o mustrare cu avertisment, în timp ce, la Chirilă, contestația sa a fost acceptată total, sancțiunea cu excluderea fiind, deci, complet anulată", a precizat Learciu.
În ceea ce îi privește pe ceilalți 11 excluși, contestațiile lor au fost respinse. Cu alte cuvinte, aceștia rămân, cel puțin pentru moment, excluși din PD-L Constanța. Printre aceștia se regăsesc Diane Vancea, Mădălina Popa, Mihai Bobe, Remus Macovei, Tănase Barde și Victor Fiacescu.
Reamintim că, urmare a participării la acțiuni numite de fostul lider interimar al Organizației Județene, Ion Popescu, ca fiind "subversive", dar mai ales a faptului că, potrivit BPJ, au adus atingeri imaginii Organizației Județene a PD-L Constanța, 13 membri au fost excluși, în cursul lunii iulie, din rândul pedeliștilor tomitani. Din seria acțiunilor prin care și-au exprimat deza-probarea față de BPJ- ul condus de Popescu au făcut parte Consiliul de Coordonare Locală din 19 iulie, dar și Consiliul de Coordonare Județean extraordinar convocat la începutul lunii august. Pedeliștii contestatari au participat atât la CCL- ul din iulie, cât și la CCJ- ul din august și, mai mult decât atât, la conferințe de presă în care au adus, în repetate rânduri, critici dure la adresa BPJ- ului recunoscut de Biroul Permanent Național drept unică structură de conducere la nivelul PD-L Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0621 secunde