MIHAI RĂZVAN UNGUREANU, online la Cuget Liber! Cursa spre Cotroceni, problemele și criza politică din România

2095
19
MIHAI RĂZVAN UNGUREANU, online la Cuget Liber! Cursa spre Cotroceni, problemele și criza politică din România - mihairazvanungureanucugetliber-1392889191.jpg
Aflat în cursa spre Cotroceni, președintele Partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu a fost prezent astazi în redacția Cuget Liber și a răspuns online întrebărilor adresate de cititori. MRU a vorbit despre actuala criză politică din România, despre planurile sale la prezidențiale, problemele apăsătoare ale națiunii și soluțiile pentru rezolvarea acestora, dar a răspuns și la întrebarea dacă este sau nu ofițer activ al unui serviciu secret! Scroll mai jos pentru a citi întrebările și răspunsurile interviului.




ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI


Intr-o ordine de la 1 la 5, pe ce loc clasați organizația județeană a Forței Civice Constanța la nivelul partidului si daca o sa susțineți propunerea făcută de aceștia pentru europarlamentare?


MRU - In primele 10. Propunerea facuta de organizatia judeteana urmeaza sa fie analizata la Bucuresti si urmeaza apoi un interviu direct pe care candidatii il vor avea cu comisia de selectie si in urma votului politic se stabilesc lista si lporuile pe lista.


Daca nu va uniti toate partidele de dreapta, usl o sa va spulbere.


MRU - Aceasta situatie poate fi reala din pacate. Apelurile noastre catre unitate au ramas neluate in seama in 2013. Tot ceea ce sper este ca macar pentru lupta de la prezidentiale, pardidele sa accepte sustinerea unui singur candidat. In cazul in care aceasta nu se intampla, atunci anul 2014 va fi un an dificil pentru partidele din dreapta. USL este in momentul de fata cel mai bun agent electoral al pozitiei de dreapta. 


Cum vedeti actuala criza politica?


MRU - Sunt calcule politice diferite. PNL incearca sa se revopseasca in partid de opozitie in conditiile in care PSD cu impertinenta nu ascunde interesul sau de a anihila politic PNL-ul. PSD isi urmeaza drumul spre statutul de partid stat. Desteptarea aceasta a PNL vine destul de tarziu ca acest aprtid sa devina o forta politica in 2014. 


Daca se va face vreo unificare a dreptei pe scena politica si o sa primiti un ordin sa va retrageti din cursa pentru ca dreapta sa fie reprezentata de Elena Udrea, o sa acceptati acest compromis?


MRU - Sunt convins ca exista foarte multi oameni exceptionali in Romania care isi pot asuma responsabilitatea exercitarii functiei prezidentiale. Nu m-as pune niciodata in fata cuiva care are notorietate, credibilitate si o sansa mai mare de succes.


Sunt un om care l-am votat pe Traian Basescu dar m-a dezamagit fiindca mi-a tăiat pensia si stiu ca ati fost sustinut de el. Care este relatia d-stra in aceste momente cu Traian Basescu ca sa stiu daca va votez?


MRU - Institutionala. Intotdeauna a fost o relatie institutionala. Nu cred ca votul ar trebui sa depinda de asa ceva. Pentru votul la presedintie ar trebui sa ne uitam spre viitor nu inspre trecut.


Dupa cum bine stim, alegerile europarlamentare sunt un bun barometru pentru alegerile prezidentiale. daca FC nu va trece pragul de 5% este clar ca partidul si implicit dvs ca lider aveti o mare problema. in conditiile astea, va veti mai asuma o candidatura la presedintie?


MRU - Da. Alegerile parlamentare sunt si nu sunt un barometru politic. In prim rand, prezenta la vot va fi redusa. La europarlamentare se voteaza pe partide, in timp la prezidentiale se voteaza uninominal. Evident ca nimeni din FC nu-si doreste un esec, dar sa presupunem ca suntem in situatia in care luam 4% la nivel national. Pentru un partid care nu are resurse, tanar, care sta in gatul tuturor, care se afla in expansiune nationala, ar fi un scor ce se poate explica. FC si participarea la europarlamentare reprezinta o provocare ce o prezentam natiunii, iar natiunea va alege.


Ce pozitie veti avea fata de piedicile puse de legiuitor (ce mai legiuitor!!!) fata de romanii care vor sa cumpere pamint agricol?


MRU - M-am ridicat impotriva legii referitoare la achizitionarea si vanzarea proprietatii agricole emise de guvernul Ponta din mai mult motive. Pentru ca sunt neclaritati flagrante in statul propietarilor, pentru ca este o lege ce incurajeaza marii proprietari, samsarii de pamanturi si marii producatori. Dar mai important este ca aceasta lege distruge piata libera a pamantului agrigol, supraconditionand-o de un factor politic. In ceea ce priveste vanzarea de pamant, imaginati-va ce ar fi insemnat ca premitiunea sa fie acordata si romanilor care stau in strainatate si care pe seama unui bonus sa-i poti aduce acasa cu posibilitatera de a cultiva pamant pe costuri mici si fara sarcina fiscala pe termen mediu. Anul 2014 inseamna accesul tuturor cetatenilor europeni de achizitionarea si vanzarea in Romania. Am atacat aceasta lege prin toate mijloacele parlamentare la care am avut acces.


Cum credeti ca poate fi reabilitat actualul sistem de sanatate?


MRU - Prin reglementarea raportului dintre factorul economic si Stat in ceea ce priveste serviciile medicale si prin configurarea corecta a pachetului minim de servicii de sanatate. Reglementarea sistemului duce inevitabil la reglementarea sistemului de asigurari. In mom de fata, sistemul de asigurari sufera lovituri puternice din  patrea statului. Prezenta sistemului privat si doar prin acesta se pot stabili standarde de servicii de sanatate la standarde.


Cum vedeti dumneavoastra normalitatea in Romania?


MRU - Respect al statului fata de cetateni. Respect al cetatenilor fata de cetateni. Normalitate inseamna recompensa dupa merit. Inseamna sansa pentru toata lumea si investitie in orice produce profit pentru generatiile care urmeaza. Normalitatea inseamna un limbaj politic european, decent. Nu inseamna doar patriotism de parada la 1 decembrie. Inseamna siguranta in strada, dar si securitatea propriului loc de munca. Normalitatea inseamna bani obtinuti curat, conform legii, nu prin coruptie. Inseamna dreptul de a pretui performanta.


Sunteti ofiter activ al vreunui serviciu secret? Sunteti de acord ca ofiterii activi sa faca politica?


MRU - Nu sunt si nu am fost ofiter activ al niciunui serviciu secret. Nu sunt de acord ca ofiterii activi sa faca faca parte din alte institutii. Sustin pentru pachetul de legi care se adres sigurantei nationale, impunerea unei interdictii a dublei angajari. 


Cum credeti ca puteti aduce acasa cei 3 milioane de emigranti romani? 


MRU - Primul pas pe care suntem datori sa-l facem este sa sustinem votul prin corespondenta. Partidele care au fost la guvernare pana acum s-au temut de votul prin corespondenta, ceea ce inseamna implicarea politica si redarea dreptului constitutional de vot pentru cetatenii din strainatate. Romanii vor veni acasa in momentul in care vor avea ce alege ca oferta a pietei muncii. Deocamdata aceasta optiune este inexistenta. Din pacate, statul  investese in educatia universitara in conditiile in care 1 din 5 absolventi ai facultatilor medicale au preferat sa plece in strainatate. Statul nu mai investeste azi in educatia vocationala. Ceea ce se intampla in ultimii doi ani ne duce la concluzia ca actuala guvernaere obliga romanii sa plece in strainatate, ii exileaza si asta se intampla din cauza incompetentei si a lipsei de viziune. In prog meu prezidential imi voi asuma trei domenii de exprimare politica pe care le consider strategic importante pentru Romania: educatia , sanatatea si romanii din diaspora.




Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
cetatean
18 februarie 2014
securitate & pcr

sunteti ofiter activ al vreunui serviciu secret? sunteti de acord ca ofiterii activi sa faca politica? cum poate fi de dreapta un fost membru al partidului comunist roman?

Mish(to)u
19 februarie 2014
Felatie cu basescu

Daca inca n-ai inteles ce relatie are MRU cu dl. Basescu, atunci chiar ca ar merita sa-ti mai taie don Base una pe pensie! Ori esti mare mish(tocar)u, ori esti amarat rau la mansarda! Fara mish(to)u!

AmOrezul
19 februarie 2014
FC+PDL=LOVE

Exista orice sansa vrea dl. Basescu. Sigla MRU este o sigla generoasa, care cumuleaza toti fripturistii, dezamagitii si concediatii de sinecuri de stat, securistii cu/fara servici in functie, fosti/actuali si in general pe toti care confunda stanga cu dreapta. Restul vine de la sine daca vrea ai Lui, de la controceni.

alt surd
19 februarie 2014
dorinta de clarificari

Revolutia romana, a avut un efect ciudat la nivelul cadrelor. Atit de partid cat si de stat. Toti oprimatii PCR si Securitatii au fost goniti de pe scena! In aceste conditii, am avut o revolutie? Daca da, unde sunt oprimatii sistemului comunist? Daca sistemul comunist nu a avut oprimati, de ce a fost revolutie? E o dilema pe care nimeni nu a rezolvat-o dupa 89. Initial, cei care au fost oprimati, au fost curtati pentru diferite functii in stat. Sau in diferite partide. Cativa chiar au parvenit. Foarte repede, insa, oprimatii comunismului au redevenit oprimatii noului sistem. Cunoscut ca Sistem Ticalosit. Domnia voastra, ce pozitie veti avea fata de acesti oameni? Ii veti cauta, promova si incerca sa le ras platiti nenorocirile suportate in comunism si neocomunism? Sau ii veti lasa mai departe, victime ale hienelor din politica si administratia publica romaneasca? 2. Sunteti constient ca fara unire, dreapta va fi zdrobita de PSD? (PSD, nu USL...) 3. Ce pozitie veti avea fata de piedicile puse de legiuitor (ce mai legiuitor!!!) fata de romanii care vor sa cumpere pamint agricol? 4. Veti incerca sa demarati un sistem de creare de banci romanesti cu capital autohton 100%? 5. Veti lupta pentru privatizarea constructiilor si exploatarilor de autostrazi? 6. Care e pozitia dvs. fata de pretentiile RADET? 7. Care e pozitia dvs. fata de ong-urile promaidanezi si tolerarea acestora pe strazi, desi exista o lege care interzice prezenta lor pe spatiul public? 8. Cum credeti ca poate fi corectat actualul sistem de sanatate? 9. Ce parere aveti de invatamintul romaneasc? 10. Cum credeti ca puteti aduce acasa cei 3 milioane de emigranti romani? Veti demara reindustrializarea Romaniei pe baze noi? (Capital autohton, inalta tehnologie etc.) Va doresc succes, dar fiti atent la raspunsuri. Si la ce veti face daca ajungeti la Cotroceni! Acum se vor fapte, nu vorbe!

G.Teodor
19 februarie 2014
Domnule Mihai Razvan Ungureanu

In Constanta nu a existat si nu exista opozitie politica,cel putin in ultimii 14 ani.Chiar si reprezentantii PDL din judet nu si-au facut simtita prezenta in perioada 2008-2012,cand PDL s-a aflat la guvernare.La Constanta,opozitia coalizeaza cu puterea.Aici,cea mai mica opozitie politica este inabusita in fasa astfel:1-sunt invocate motive etnice,simpatii politice,exista discriminare sexuala,etc.(opozantul este turc,tigan,machedon,este femeie sau basist),2-Biserica face politica in favoarea administratiei locale,3-(si nu in ultimul rand) administratia locala dispune de suficiente resurse pentru a fideliza(a mitui) o parte din populatie.O dovada ca opozitia este inabusita in fasa o aveti si in unele comentarii de mai sus.Va rog sa-mi permiteti sa va adresez urmatoarele intrebari:1-Cand intentionati sa infiintati un ziar local al dreptei politice(fie el si ziar electronic).2-Cand aveti de gand sa angajati jurnalisti,profesionisti si responsabili fata de interesele comunitatii.Vrem analisti si comentatori politici,echilibrati si impartiali.Nu vrem o gazeta de scandal si minciuni.Un ziar responsbil nu amesteca pornografia cu politica si mondenul cu problemele sociale.A fi credibil inseamna a prezenta dovezi sau argumente.Detasati pe cineva de la Bucuresti daca aici nu gasiti oameni.3-Cand isi va face simtita prezenta contracandidatul actualului primar Mazare.Un candidat la functia de primar nu are nicio sansa daca lumea il va cunoaste in luna alegerilor.Pe asta mizeaza actuala administratie locala.Candidatul dreptei politice trebuie sa-l cunoastem imediat.Candidatul la functia de primar trebuie sa fie un om cult si cu o experienta in spatele lui.Nu vrem un primar absolvent de liceu,absolvent de la scolile de partid sau politruci de meserie.Dupa 14 (16) ani de absolutism politic,orasul Constanta va trebui reconstruit la zero.Stima !

admirator
19 februarie 2014
@G.Teodor

Aveti dreptate! Chiar si femeile de dreapta (sau care se declara de dreapta) sunt "feministe", eventual ateiste militante. Ele nu inteleg ca aceste curente ideologice si politice, apartin de stinga politica mondiala. Le-am rugat in numeroase randuri sa vada conferintele doamnei Pam Stentzel (sunt libere pe You Tube) si sa le popularizeze, dar... pauza! Tot la feministe si modele, cantarete, stiriste, actrite, jurnaliste agente PCR/Securitate trag. Eventual la PCR/KGB/FSB... Nici o jurnalista de la noi nu e in stare sa faca diferenta intre Obama si ale lui si Sarah Palin. De exemplu. Si nu e doar diferenta de forma si de macaneala ci si de comportament si program. Si iar aveti dreptate cand cereti un ziar care sa nu depinda de autoritatile locale (sediu, taxe, case, controale, blablabla.) Un ziar care sa nu poata fi santajat (el si redactorii sai) si/sau cumparat. Si un contracandidat la Mazare si PSD care sa aiba realizari profesionale si care sa fi dat dovezi ca a luptat si lupta cu sistemul ticalosit. Nu orice papitoi care stie doua- trei vorbe si are un eventual doctorat cumparat (ca altfel nu i se dadea) si -evident- plagiat. Un contracandidat care sa fie protejat de agentii lui mazare. Sa nu se creeze ocazii sa fie corupt (economic sau sexual), care sa-l apere de eventuale spejururi regizate de Mazare si ai lui, care sa-i vegheze afacerile sau cariera... de posibile imixtiuni. Lui si intregului activ de partid. Sa nu avem surprize ca mizam pe unii care ajung mazaristi dupa ce sunt alesi de dreapta! Protectie totala!

In functie de astfel de raspunsuri votam noi
19 februarie 2014
Vrem sa raspundeti sincer

Lumea zice si vorbeste ca tigarile de contrabanda care se vand prin toata tara ar exista si ar finanta serviciile. Va rog sa raspundeti, si de asemenea ce lege veti da pt a DISPAREA definitiv contrabanda de tigari ? De la f multa lume veti primi votul sau nu numai raspunzand la aceste 2 intrebari si probleme care nu se vor rezolvate (oare de ce ) de 24 de ani!

Nu mai faceti numiri pe criterii de rude, amante, ci pe COMPETENTA
19 februarie 2014
Daca nu incepeti sa selectati oamenii din partide, nici familiile voastre nu va vor mai vota.

Nu veti ajunge nici presedinte nici prim ministru daca va inconjurati de lichele, calici, javre obsedate de bani. Avem in memorie emisiunea de la B1 TV despre sotul d-nei M. CAmpeanu care se pare ca ar fii incalcat o groaza de proceduri si legi pt a lua de la stat orice suma oricat de mica pt familia ei. Daca nu incepeti sa selectati oamenii din partide nici familiile voastre nu va vor mai vota.

ada
19 februarie 2014
Evreu sau roman ?

Ce cauta un tim cu parinti de alta origine decat romana, care a militat in tinerete pentru drepturile evreilor, sa candideze la presidentia tarii noastre, care este scopul ?

sorin c
20 februarie 2014
vot

nea mishule.....voteaza nene cu uslasii...fii prost pina la capat. Pt ca oricum esti prost atata timp cat sustii ca basescu ti-a taiat pensia. Eu, in locul lui baselu, v-as fi taiat pensia integral.....v-as fi eutanasiat pe toti nenorocitii care l-ati sustinut pe iliescu -pt ca sigur ai fost unul din aceia -si care acum indrazneste sa mai puna si conditii. Asa ca moshule....voteaza Umilinta Social Liberala

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4223 secunde