Miniștrii Apărării român și german au semnat Acorduri de colaborare în domeniul militar

52
Miniștrii Apărării român și german au semnat Acorduri de colaborare în domeniul militar - ministrulapararii-1411635663.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și omologul său german, Ursula von der Leyen au semnat Acorduri de colaborare în domeniul militar.

Potrivit MApN, în cadrul conferinței de presă comune ce a avut loc la sediul Ministerului Federal german al Apărării, cei doi oficiali au subliniat că cele opt acorduri încheiate între România și Germania pentru desfășurarea activităților militare bilaterale asigură un cadru juridic de cooperare bine articulat. Documentele reprezintă un moment important pentru intensificarea cooperării în domeniul pregătirii militare, dar și în cel al cooperării între categoriile de forțe.

Semnarea Protocolului de Amendare a Acordului între cele două ministere privind colaborarea în domeniul militar, dar și a Acordului privind colaborarea în domeniul pregătirii reprezintă un demers concret de adaptare a cadrului juridic al acestui segment la noile realități, arată MApN.

În acest context, ministrul român al Apărării a susținut faptul că ''se creează premisele unui parteneriat pe baze pragmatice'', prin folosirea eficientă a resurselor existente.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5051 secunde