În ultima zi a forumului de la Mangalia,

Miniștrii Blaga și Oprea au ascultat, ieri, poveștile românilor din diaspora

479
Miniștrii Blaga și Oprea au ascultat, ieri, poveștile românilor din diaspora - 577ab0175303afac8c350b85a40e7990.jpg
Forumul intitulat "Întâlnirea cu reprezentanții asociațiilor românilor din întreaga lume" organizat la Mangalia, în perioada 16-19 august s-a încheiat ieri. În ultima zi a dezbaterilor la care au participat reprezentanți ai asociațiilor românilor din Spania, Italia, Portugalia, Republica Moldova și Serbia au fost prezenți și ministrul Administrației și Internelor, Vasile Blaga, dar și Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea. Dacă cel dintâi demnitar a participat la forum în cursul dimineții, la discuțiile pe tema "Sunt român! Las capul în jos sau privesc înainte cu mândrie?", ministrul Oprea s-a aflat la Mangalia în cursul după amiezii, atunci când a fost abordat subiectul dobândirii, respectiv al redobândirii cetățeniei române, dar și cel al retrocedării proprietăților.
În contextul evenimentului organizat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României, ajuns anul acesta la cea de-a zece ediție, s-a discutat ieri, în prezența ministrului Blaga, și despre problematica etniei rome, subiect cu atât mai sensibil, dar și incitant, cu cât Franța a început, chiar ieri, expulzarea romilor din taberele improvizate.
De menționat este și că tot în ultima zi a forumului, la discuțiile cu românii din diaspora a fost prezent și fostul ministru al Afacerilor Externe, senatorul UNPR Cristian Diaconescu. De asemenea, democrat liberalul William Brânză, parlamentar din diaspora, a participat la eveniment, în calitate de moderator al românilor ce trăiesc în afara granițelor. Prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, a fost prezent pe tot parcursul zilei de ieri la Mangalia, în ultima zi a ediției 2010 a "Întâlnirii cu reprezentanții asociațiilor românilor din întreaga lume".
Ediția de anul acesta a găzduit lansări de cărți și vizionări de filme documentare, dar și interesante dezbateri pe marginea integrării românilor în țările "de adopție", a inițiativelor și realizărilor lor de dincolo de granițelor României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2078 secunde