Miniștrii Comănescu și Motoc, discuții cu omologii din Franța

106
Miniștrii Comănescu și Motoc, discuții cu omologii din Franța - lazrcomnescu-1479201515.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, și ministrul Apărării, Mihnea Motoc, au participat, la Bruxelles, la prima reuniune româno-franceză în format "2+2" pe teme strategice împreună cu omologii de la Paris, Jean-Marc Ayrault, respectiv Jean-Yves Le Drian.


Potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE român, reuniunea ministerială în acest format comun, între miniștrii de externe și miniștrii apărării, s-a organizat urmare deciziei luate în cu ocazia vizitei de stat în România a președintelui François Hollande (12-13 septembrie 2016) vizând intensificarea dialogului strategic dintre România și Franța, având în vedere multiplele dosare în care cele două state au poziții comune și potențial de cooperare sporită.


Miniștrii Comănescu și Motoc au discutat cu omologii francezi despre stadiul și perspectivele relației bilaterale, principalele evenimente de pe agenda strategică internațională și europeană, precum și relația UE—NATO, relatează comunicatul MAE.
Potrivit sursei citate, discuțiile au reliefat interesul comun al ambelor părți de a aprofunda cooperarea în plan bilateral, european și în cadrul NATO. Miniștrii au analizat și posibilitățile de coordonare bilaterală în domeniul afacerilor europene cu accent pe implementarea Strategiei Globale de Politică și Securitate a UE.


De asemenea, Lazăr Comănescu și-a exprimat satisfacția pentru rezultatele obținute în aplicarea Foii de Parcurs a Parteneriatului Strategic dintre România și Franța și a exprimat intenția fermă a țării noastre de a păstra un ritm susținut în implementarea proiectelor bilaterale prevăzute în acest document, mai menționează comunicatul MAE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0898 secunde