Miniștrii Guvernului Nicolae Ciucă au depus jurământul la Palatul Cotroceni

236
Miniștrii Guvernului Nicolae Ciucă au depus jurământul la Palatul Cotroceni - juramant-1637846936.jpg
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 25 noiembrie 2021, decretul pentru numirea Guvernului României. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Guvernului a început la Palatul Cotroceni.

.


Potrivit Realitatea.net premierul votat în Parlament a depus jurământul de credință. Pe rând, miniștrii au jurat să respecte Constituția și Legile țării.

„Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp și multe alte lucruri se cer rezolvate urgent.

Pentru toate acestea este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, și acum există acest guvern.

Dar nu numai probleme ne așteaptă și vă așteaptă. Sunt multe oportunități. Planul Național de Redresare și Reziliență se cere implementat, sunt foarte mulți bani aici care trebuie investiți în beneficiul românilor. Toată lumea așteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile, pentru a crește pensiile. Toată lumea se așteaptă la investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunități, este nevoie de un guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum avem acest guvern.

Nu a fost simplu. Cred că nu își imaginează nimeni că a fost simplu ca, într-o coaliție, să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, și mai mari, și mai mici, pentru a găsi punctele comune și pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.41 secunde