Ministrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadorul SUA

129
Ministrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadorul SUA - ministrulapararii-1485521172.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel-Beniamin Leș, l-a primit, vineri, pe ambasadorul SUA, Hans Klemm, ocazie cu care a subliniat că implicarea SUA este "esențială" pentru întărirea apărării și descurajării împotriva tuturor amenințărilor și riscurilor la adresa securității europene.


"Ministrul Leș a prezentat prioritățile strategice ale Guvernului în domeniul apărării și securității, centrate pe angajamentul de asigurare a doi la sută din PIB pentru apărare, și a punctat importanța pe care România o acordă dezvoltării Parteneriatului Strategic cu SUA. 


Ministrul Apărării Naționale a apreciat angajamentul solid al Statelor Unite și prezența trupelor americane pe teritoriul național, subliniind că implicarea SUA este esențială pentru întărirea apărării și descurajării împotriva tuturor amenințărilor și riscurilor la adresa securității europene, în mod special a celor din flancul estic al Alianței", se precizează într-un comunicat al MApN.


Potrivit sursei citate, temele abordate au privit evoluțiile din mediul de securitate regional și din cel internațional, precum și direcțiile de intensificare a cooperării în domeniul apărării, în plan bilateral și în cadrul NATO.


"Gabriel-Beniamin Leș a prezentat stadiul implementării deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varșovia, cu accent pe realizarea prezenței înaintate a NATO pe flancul estic, insistând asupra importanței intensificării eforturilor pentru implementarea eficientă și la termenele agreate a deciziilor din acest domeniu. În context, a fost reiterată importanța Mării Negre pentru întreaga securitate și stabilitate euro-atlantică", adaugă MApN.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5003 secunde