Ministrul Aurescu: Aderarea României ar întări spațiul Schengen

59
Ministrul Aurescu: Aderarea României ar întări spațiul Schengen - 1427203115fcb9a010-1441615840.jpg

Articole de la același autor

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a declarat, în contextul crizei imigranților, că România a dovedit că își poate gestiona și întreține foarte bine frontierele externe, afirmând că aderarea țării noastre, inclusiv în acest context, nu ar face decât să întăreacă spațiul Schengen.

"România a dovedit, prin activitatea pe care o desfășoară instituțiile de profil și care se ocupă de gestionarea frontierelor externe ale României, că se comportă, ca un responsabil și veritabil stat Schengen, de facto. Ne întreținem și ne gestionăm foarte bine frontierele noastre externe. Cred că o aderare a României, inclusiv în acest context, nu ar face decât să întăreacă spațiul Schengen și cred că acest lucru este știut bine de responsabilii din UE. Este adevărat, contextul în sine, dosarul imigrației face destul de dificilă o discuție despre aderarea oricărui stat la spațiul Schengen, a declarat ministrul de externe, Bogdan Aurescu, la Digi 24 TV.

Întrebat dacă este posibil ca aderarea etapizată a României să fie amânată, Aurescu a răspuns că rămâne de văzut acest lucru afirmând că "practic, nu este timp, având în vedere concentrarea întregii atenții și a eforturilor pe această problemă, pe criza imigranților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1092 secunde