Ministrul Bogdan Aurescu a participat la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE

257
Ministrul Bogdan Aurescu a participat la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE - aurescuministru-1624280532.jpg
Ministrul Bogdan Aurescu a participat luni la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE (CAE), care se va desfăşura la Luxemburg.

Potrivit unui comunicat al MAE, în cadrul reuniunii, miniştrii de externe europeni au abordat cele mai recente evoluţii în relaţia UE - Rusia, rolul UE în Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, precum şi situaţia din Mali/Sahel, Liban, Iran, Turcia şi Etiopia.

De asemenea, au avut loc dezbateri referitoare la evoluţiile din Belarus, America Latină şi Irak, inclusiv în cadrul unui schimb de opinii informal cu ministrul de externe irakian, Fuad Hussein.

În marja CAE, Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, a găzduit un mic dejun informal cu liderul opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia.

MAE arată că ministrul Bogdan Aurescu s-a referit la importanţa acţiunilor UE privind adoptarea unui pachet cuprinzător de sancţiuni şi adoptarea de măsuri restrictive în domenii economice relevante, pentru a transmite un mesaj politic puternic autorităţilor din Belarus şi, în acelaşi timp, la identificarea paşilor următori în vederea promovării Planului economic pentru un Belarus democratic, ca măsură pozitivă a UE în sprijinul populaţiei, proiect propus în octombrie 2020 de preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu omologii polonez şi lituanian. De asemenea, a prezentat, inclusiv în cadrul schimbului de opinii cu liderul opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, acţiunile de sprijin pentru societatea civilă întreprinse şi avute în vedere de România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7612 secunde