Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului s-a întânit cu primarii PNL din județ. Află aici ce s-a discutat

253
Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Eduard Hellvig, însoțit de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Gheorghe Albu, a avut vineri o întânire informală cu liderul PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir și cu primarii liberali din județ.

Conform unui comunicat de presă, în contextul reuniunii, ministrul Hellvig a declarat că prioritățile Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului sunt reprezentate de proiectele de infrastructură, cele care crează locuri de muncă, și nu acelea care risipesc resursele bugetare, precum bazinele de înot. El a adăugat că sunt totuși o serie de proiecte aflate într-o fază avansată de execuție și care urmează să fie finalizate pentru a nu se pierde investiția realizată în cazul acestor proiecte.

Ministrul Eduard Hellvig a mai declarat că MDRT va demara, la începutul lunii septembrie, un program privind reabilitarea termică a locuințelor, finanțarea urmând să fie asigurată de Comisia Europeană, de la bugetele locale și de asociațiile de proprietari. "Pentru început vor fi finanțate pentru reabilitare termică blocurile din localitățile reședințe de județ, dar sunt convins că până la sfârșitul anului vom convinge Comisia Europeană să îl extindem și pentru celelalte localități. De asemenea, vreau să extindem acest proiect și pentru locuințele sociale", a spus ministrul Dezvoltării.

Privitor la turism, Eduard Hellvig a subliniat că, în prezent, la nivelul ministerului, se lucrează la un program național de susținere a turismului, în principal prin reabilitarea infrastructurii. "În România, din păcate, turismul a fost susținut, în ultimii ani, din perspectiva promovării și nu din cea a infrastructurii", a precizat ministrul MDRT.

Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Gheorghe Albu, a dezbătut, împreună cu primarii liberali din județ, o serie de probleme legate, pe de o parte, de subvențiile în sectorul vegetal, iar pe de altă parte, de seceta fără precedent cu care se confruntă România în ultimele luni.

În ceea ce privește seceta, Gheorghe Albu a precizat că Ministerul Agriculturii va sprijini, prin schema de ajutor de minimis, atât firmele mici, prin schema de până la maximum de 7.500 E/plantație, cât și IMM-urile, cu 80% din valoarea pierderilor raportate la ultimii trei ani pentru cei care au plătită polița de asigurare și 50% pentru cei care nu au încheiate polițele de asigurare.

În altă ordine de idei, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii a anunțat că vineri, 10 august a.c., a fost inițiat ordinul de ministru privind înființarea Camerelor Agricole, în conformitate cu Legea 283/2010, modificată și completată prin Legea 122/2012.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 August 2012
Stire din Politică-Administrație : CCR, reunire de urgență
Pagina a fost generata in 1.4893 secunde