Mircea Banias estimează că alegerile în PD-L Constanța vor avea loc în martie - aprilie

368
În ședința Biroului Permanent Național al PD-L ce se va desfășura astăzi vor fi centralizate propunerile din teritoriu privind calendarul și procedura după care organizațiile partidului de la toate nivelurile își vor alege liderii.
Liderii PD-L au hotărât ca aceste propuneri să fie analizate de către o comisie care să vină și cu un proiect de modificare a Regulamentului și Statutului PD-L. Deocamdată, este dificil de spus în ce măsură ar putea fi modificat Statutul. Secretarul executiv al democrat-liberalilor, Mircea Toader, a spus că este improbabil să se modifice procedura prin care este aleasă conducerea partidului, aceea a listei care susține o moțiune. Oricum, modificările Statutului vor trebui aprobate tot în cadrul Convenției Naționale a democrat-liberalilor.
În schimb, este în discuție succesiunea etapelor de alegere a conducerilor filialelor. Liderul senatorilor PD-L, Traian Igaș, a precizat că încă se discută dacă liderii de la centru vor fi aleși după cei din teritoriu sau invers.
Mircea Banias, președintele organizației jude-țene a PD-L, a declarat că astăzi, în cadrul Biroului Permanent Național, va susține varianta organizării alegerilor de jos în sus, adică pornind de la nivel local și sfârșind cu alegerea conducerii naționale a partidului, ceea ce presupune modificări de statut.
Statutul prevede, în prezent, organizarea întâi a alegerilor la nivel național și apoi, în termen de 120 de zile, finalizarea alegerilor în toate organizațiile locale. Dacă modificările propuse de mai mulți lideri ai partidului, printre care și cel de la Constanța, vor fi adoptate, Mircea Banias estimează că alegerile din PD-L Constanța vor avea loc în martie - aprilie, iar cele de la nivel național ar trebui finalizate până în iunie.
Modificările statutare ar putea viza și norma de reprezentare a membrilor PD-L în consiliile de coordonare locale și județene, structuri care aleg conducerea, întrucât modificările survenite în legea electorală, odată cu introducerea votului uninominal, influențează partidul la nivel organizatoric. Întrucât PD-L a început să funcționeze pe colegiile uninominale, și norma de reprezentare ar putea fi stabilită în funcție de aceste colegii, și nu în funcție de unitățile administrativ-teritoriale.
Decizia va fi prefigurată, probabil, în cadrul Biroului Permanent Național de astăzi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4814 secunde