Mircea Diaconu nu mai este senator

172
Mircea Diaconu nu mai este senator - mirceadiaconughimpele1350310029-1353497038.jpg

Mircea Diaconu își pierde mandatul de senator, după ce Curtea Constituțională Română a admis, miercuri, sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii privind punerea în executare de către Senat a hoătârii judecătorești referitoare la incompatibilitatea politicianului.


Mai mult, potrivit Antena 3, CCR susține că mandatul de senator al lui Diaconu nu mai e valid din iunie.
Pe 31 octombrie, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Curtea Constituțională în vederea soluționării conflictului juridic de natură constituțională constatat în legătură cu refuzul Senatului de a pune în executare hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție privind starea de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu.


CSM arăta în sesizare că Senatul a refuzat să pună în executare hotărârea instanței prin care s-a confirmat, irevocabil, starea de incompatibilitate a senatorului PNL Mircea Diaconu.


Consiliul superior al Magistraturii a sesizat Curtea Constituțională în cazul lui Diaconu la solicitarea Agenției Naționale de Integritate (ANI).


ANI arăta că a solicitat în mod repetat Parlamentului să dispună cu celeritate aplicarea prevederilor legale, ca urmare a deciziei definitive și irevocabile din 21 iunie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, legată de starea de incompatibilitate a lui Diaconu.


Potrivit ANI, votul negativ exprimat de Parlament privind punerea în executare a deciziei instanței "afectează în mod grav statul de drept și principiul constituțional al separației puterilor în stat".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Mircea Diaconu, la judecata CCR
Luni, 03 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : ANI: Mircea Diaconu este incompatibil
Pagina a fost generata in 0.5594 secunde