Mircea Raicu a inițiat un proiect de lege care vizează introducerea standardelor de cost pentru gigacalorie

142
Mircea Raicu, candidat pe listele ARD pentru un mandat de deputat în Camera Deputaților, a prezentat sâmbătă un proiect de lege care își propune să introducă standarde de cost pentru gigacalorie.

Raicu a precizat că acest proiect de lege nu este o măsură populistă, nu își propune să dea nimic, ci să introducă standarde de cost pentru gigacalorie.

"Nu este admisibil ca în București să avem un preț, la Constanța alt preț, la Ploiești alt preț și la Cluj altul. Și atunci, acest standard de cost va stabili care sunt costurile reale pentru producerea unei gigacalorii, în condițiile în care un agent economic este eficient. Diferența dintre prețul de cost cu care se produce într-un oraș și prețul de cost stabilit prin standardul de cost trebuie plătit de către administrația publică locală prin subvenție, pentru că reprezintă, practic, ineficiența administrației publice locale, nerestructurarea companiilor, nemodernizarea lor și nu trebuie plătite de către populație aceste costuri suplimentare", a afirmat Raicu.

Potrivit Agerpres, el a mai precizat că vine cu un proiect propriu, determinat de experiența de patru ani ca viceprimar general și de alți 15 ani de lucru în administrația locală și în serviciile publice.

"Proiectul meu se numește legea căldurii și pleacă de la faptul că 6 - 7 milioane de lei pentru o familie, doar pentru căldură, reprezintă un cost mult prea greu de suportat. La începutul toamnei, ne-am trezit cu vestea că prețul gigacaloriei. nu mai poate fi subvenționat de Primăria Capitalei. Niciun primar nu are dreptul să se joace cu nervii noștri, spunând senin că nu mai sunt bani pentru a asigura un cost decent pentru încălzire", a precizat Raicu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Noiembrie 2012
Stire din Economie : Servicii de transport mai accesibile
Pagina a fost generata in 0.3387 secunde