Mișcarea Populară, în chinurile facerii: "Este nevoie de gruparea dreptei"

1756
11
Mișcarea Populară, în chinurile facerii:
Înființarea Mișcării Populare ca o alternativă la Uniunea Social Liberală a pus pe jar liderii formațiunilor politice

de dreapta. Se fac calcule, se iau în dezbatere fel

și fel de variante, precum și termenul de înființare

al acesteia. Mai mult,

se încearcă stabilirea culorii și a siglei

care va reprezenta Mișcarea Populară.

Mișcarea Populară pe care PDL intenționează să o creeze ar putea cuprinde partide precum PNȚCD și ecologiștii, iar sigla acestei mișcări ar putea fi inima, iar culoarea - verde sau albastru.

Democrat-liberalii consideră că sunt compatibili cu PNȚCD și cu ecologiștii pentru a forma Mișcarea Populară, având în vedere că PNȚCD este membru PPE, ca și PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologiștii este importantă. În acest context, unii democrat-liberali ar considera oportună cooptarea în Mișcarea Populară a UNPR, însă alții sunt de părere că, din punct de vedere doctrinar, în acest moment, PDL nu este compatibil cu acest partid.

Democrat-liberalii doresc crearea Mișcării Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stânga. În acest sens, conducerea PDL a lansat organi-zațiilor locale un sondaj privind modul în care ar reacționa electoratul la schimbarea siglei și culorii partidului.

Surse din cadrul partidului susțin că Mișcarea Populară ar trebui să fie construită înainte de alegeri și să includă PNȚCD, PNG, PDL și Partidul Ecologist, dar și UNPR.

v v v

În acest context, deputatul PDL Zanfir Iorguș a declarat că el face parte din rândul celor care consideră calificarea scenei politice între stânga și dreapta ca fiind benefică pentru oameni.

"Este nevoie de gruparea dreptei. Eu reprezint și latura creștin-democrată și de aceea consider că din această formațiune ar trebui să facă parte și PNȚCD", a declarat Iorguș.

Întrebat dacă este oportun ca în Mișcarea Populară să fie cooptat și UNPR-ul, care din punct de vedere doctrinar nu este compatibil cu PDL, Iorguș a spus că partidele din România nu sunt poziționate suficient.

"Dacă UNPR dorește să vină alături de noi este foarte bine. Eu cred că există dialog pentru toată lumea. De altfel, cred că este bine ca în Mișcarea Populară să vină toți cei care vor să contureze familia de dreapta", a mai spus deputatul Zanfir Iorguș.

În altă ordine de idei, în interiorul filialelor PDL din țară, se iau în discuție posibile candidaturi co-mune pe listele pentru primării, consilii locale și județene ale celor care vor veni în Mișcarea Populară dacă aceasta s-ar înființa înainte de alegerile din iunie.

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
hanibal
27 februarie 2012
miscarea populara

Fiind vorba de o "miscare populara" ar trebui sa se admita in componenta sa orice partid constituit legal care doreste ca USL sa nu castige alegerile sau sa ajunga la putere prin alte manevre.Oricum,in Romania nu exista diferente intre "dreapta" si "stanga",notiuni menite sa fie inscrise doar pe firmele partidelor si deloc demonstrate in practica.Toate partidele ajunse la guvernare au facut politica amestecata.Oameni valorosi exista in toate partidele romanesti.Problema este daca acestia vor avea sansa sa fie inscrisi pe liste si nu oportunistii si incompetentii.

admirator
27 februarie 2012
cred

ca ar trebui o fuziune intre toate partidele de dreapta, sub aceasta sigla. UNPR se poate alia cu noul partid, ca adversar al USL. (Desi cu aceeasi ideologie ca UNPR, PSD este prea corupt si incapabil de a-si duca sarcina la capat.) Scopul aliantei ar fi o Romanie curata. (Lupta anticoruptie.) Bafta!

politician
27 februarie 2012
dreapta

pacat ca liberalii au tradat crdinta de dreapta pentru a se duce la produs cu mafiotii din psd. o sa se trezeasca la un moment dat si or sa se intoarca spre liberalism. sper ca miscarea populara sa se constituie cat mai repede penntru a anihila stanga

Ciordelos
27 februarie 2012
La furat

Aliativa pentru ciordeli; Ciorgus sa va fie lider.

cinstel
27 februarie 2012
haha

nu, atunci sa ne aliem cu usl pentru mafie, iar atunci porcusor sa fie presedinte

Răspuns la: La furat
Adăugat de : Ciordelos, 27 februarie 2012
Aliativa pentru ciordeli; Ciorgus sa va fie lider.
Milica
27 februarie 2012
Miscarea populara

Iorgus, marele mafiot al Mangaliei, nu este in masura sa se pronunte. Cum ar fi posibila cooptarea taranistilor intr-o miscare de dreapta, dupa ce el a distrus irmediabil PNTCDul, fugind la PSD si, apoi, la PDL. Chiar vrea sa instaureze mafia autohtona, gen La Famiglia italiana ? Orice formatiune curtata de catre pedelisti, dupa ce au distrus, ca si alti politicieni, tara, ar trebui sa-i sictireasca, inainte de se compromite ea insasi. Salvarea ar fi intr-o noua formatiune politica si in oameni integri, care sa nu mai fi candidat pina acum !

oeeo
27 februarie 2012
milica

milica ai... mintea mica

Răspuns la: Miscarea populara
Adăugat de : Milica, 27 februarie 2012
Iorgus, marele mafiot al Mangaliei, nu este in masura sa se pronunte. Cum ar fi posibila cooptarea taranistilor intr-o miscare de dreapta, dupa ce el...
rex
27 februarie 2012
jos ciuma portocalie

Se pot vopsi, se pot reboteza dar romanii ce nu se hranesc cu duhoarea emanata de HIDOSUL sef nu vor fi pacaliti si vor iesi in strada si-i vor goni inapoi in gaurile de sobolani de unde au iesit pe aceste nevertebrate, aceasta plaga , aceasta CIUMA PORTOCALIE.

grivei
27 februarie 2012
sus molima rosie

ba indoctrinatule, nu poti trai fara basinile lui iliescu. e aerul vostru. hai mars javra comunista

Răspuns la: jos ciuma portocalie
Adăugat de : rex, 27 februarie 2012
Se pot vopsi, se pot reboteza dar romanii ce nu se hranesc cu duhoarea emanata de HIDOSUL sef nu vor fi pacaliti si vor iesi in strada si-i vor goni...
i
27 februarie 2012
multumesc

multumesc deputatului democrato-crestino-liberalo-ecologisto-(becalisto)-progresist, de mult nu am mai ras asa la cafeaua de dimineata. nu sunt in tema, dar ce culoare ar iesi daca s-ar amesteca culorile insiruite mai sus, nu ceva catre maro?

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6287 secunde