Moinescu îl atacă Iordache. Doar în comunicatele de presă

465
Moinescu îl atacă Iordache. Doar în comunicatele de presă - 0d57b98fb557ef2f1cc997cc175cfb27.jpg
Fiecare ședință de consiliu local de la Medgidia este subiect de dezbateri aprige între cei doi rivali, respectiv democrat - liberalul Dumitru Moinescu și liberalul Marian Iordache. Fiecare dintre ei a râvnit, în 2008, la fotoliul de primar al municipiului cu aproximativ 44.000 de locuitori, numai că, în final, Moinescu a trebuit să se recunoască învins în fața contracandidatului său, Iordache. Pedelistul a rămas, însă, consilier local, poziție numai bună să îl urmărească îndeaproape pe succesorul său la funcția de primar și să îl atace ori de câte ori are ocazia.
Astfel se întâmplă că fiecare ședință de consiliu local este urmată de comunicate de presă emise de ambele tabere în care unii se acuză pe alții și încearcă doar să își vâneze greșelile.

Greșeli, greșeli…
Pe 18 noiembrie, a avut loc o ședință extraordinară de consiliu local, care a avut pe ordinea de zi un singur proiect "Reabilitare spații verzi și parcuri în municipiul Medgidia" și a cheltuielilor eligibile, neeligibile și conexe din cadrul proiectului. Proiectul, aprobat cu 12 voturi dintr-un total de 15 (patru consilieri absentând de la ședință), nu a fost, așa cum era de așteptat, pe gustul pedeliștilor, care după ședință au găsit de cuviință să trimită presei un comunicat prin care să aducă la cunoștința opiniei publice nemulțumirile lor, respectiv… greșelile din proiect. "Consilierii PDL l-au învățat pe Iordache adunarea - ca să poată determina cheltuielile neeligibile ale proiectului, înmulțirea - ca să poată determina TVA-ul aferent proiectului și gramatica - ca să învețe să pună în acord subiectul cu predicatul", se specifică în comunicatul cu pricina. Mesajul pe care l-au avut pedeliștii de transmis la vremea respectivă a fost că intervenția lor "a salvat acest proiect și Medgidia poate beneficia de o investiție care ar fi fost compromisă de incompetența actualei conduceri a primăriei".

Interese și iar interese…
Tot consilierii PDL au venit zilele trecute, după ședința ordinară aferentă lunii noiembrie, cu un alt comunicat de presă în care, din nou, aduc o serie de acuze la adresa rivalilor lor politici din administrația locală.
De data aceasta, pedeliștii îl acuză pe primarul Marian Iordache că intenționa să dea un teren gratis către firma care execută lucrări de asfaltare, că vrea să desființeze un sens giratoriu din localitate, astfel că, "pentru Iordache viețile medgidienilor nu valorează nimic" sau că din nou a prezentat un proiect de hotărâre plin de greșeli.
De asemenea, pedeliștii susțin și că la proiectul privind aprobarea taxelor și impozitelor locale pentru 2011, controversa a pornit de la faptul că aleșii PSD și PNL au respins propunerea pedelistului Moinescu de a acorda, familiilor cu handicap, scutiri de impozite la clădiri.

Dar soluțiile unde sunt?
Acestea sunt doar câteva exemple din contrele celor două tabere din administrația locală de la Medgidia. Deloc de neglijat unele aspecte semnalate și de unii și de alții, numai că o comunicare directă și civilizată ar fi poate mai eficientă în soluționarea problemelor, după cum și interesul de a trage ambele tabere la aceeași căruță din care mai au puțin și cad medgidienii, din nou, nu ar strica, ba din contră…
În plus, doar semnalele trase pe unele neajunsuri nu rezolvă nici ele problemele, dacă cei care critică nu vin și cu soluții…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9448 secunde