Moisoiu și ai lui, spaima Parlamentului

911
"Noi suntem adevărații pedeliști. Noi suntem «oamenii președintelui»" și-a început discursul Dănuț Moisoiu, ieri, în cadrul unei conferințe de presă convocate de foștii membri ai partidului. Răzvrătiții din PD-L s-au reunit să-și verse amarul și au comentat, de la cel dintâi nepot, și până la cel alintat de edil "iepurașul", decizia Biroului Permanent Județean de excludere a celor zece membri care au încălcat statutul.

Fără a accepta, nici în al 12-lea ceas, dizolvarea fostului BPL de către Biroul Permanent Național, contestatarii au ținut să menționeze că, în opinia lor, ei sunt în continuare membri ai PD-L Constanța. Mai mult decât atât, au trimis liderului PD-L, Emil Boc, o scrisoare deschisă în care, printre altele, aduc reproșuri atât actualei conduceri județene, cât și celei municipale pentru rezultatele alegerilor locale, dar și pentru așa-numitele tensiuni din interiorul partidului.

Dănuț Moisoiu: "Eu m-am vindecat de politică"
Semnatarii așa zisei "analize la rece" a actualelor disensiuni din cadrul PD-L Constanța au susținut, și ieri, că ei sunt adevărații democrat-liberali. Declarând, încă o dată, sus și tare, faptul că adunarea de sâmbătă a fost statutară, foștii pedeliști au semnat o scrisoare adresată președintelui Emil Boc. Ei cer "reconsiderarea situației actuale și măsurile corecte care se impun". Interesant de remarcat este însă faptul că Moisoiu a precizat că "dacă BPJ va da decizia că CCL-ul a fost nestatutar" ei sunt deciși să atace hotărârea în instanță. În altă ordine de idei, Mioara Săfciuc, care a făcut parte și din prezidiul CCL-ului, a declarat: "Drept să spun, nici nu știu dacă întâlnirea de sâmbătă a fost statutară, pentru că nu m-a interesat. Era necesară, iar dacă un lucru e necesar într-un partid, îl facem". Cu alte cuvinte, răzvrătiții contestă, de fapt, ceea ce nici ei nu știu cu certitudine, ori de la a fi necesar până la a fi statutar… e cale lungă.
Cât privește implicarea sa directă în această furtună, fostul președinte executiv al Organizației Municipale a precizat: "Eu de politică m-am vindecat! Dar, chiar și așa, nu pot să mă retrag în cazemată, să-i las așa pe colegii mei. Sunt convins că voi câștiga, dreptatea este de partea mea. Încă gândesc ca un copil", a declarat Dănuț Moisoiu.
Vindecat sau nu, cert este că Moisoiu e decis să ajungă, potrivit propriilor sale declarații, până la Partidul Popular European (PPE). Iar cel desemnat să meargă cu jalba-n proțap la PPE este Claudiu Stratulat. "Domnul Stratulat va traduce actele, documentele noastre și le va trimite la PPE", a mai declarat Moisoiu.

Excluși sau ba, nepoții vor în Parlament
Fără a face economie în noi și noi etichetări așa-numit politice și mai mult sau mai puțin motivate, cei situați, în prezent, în afara partidului, și-au exprimat, la unison, și convingerea că Elena Udrea, coordonatorul de la centru al PD-L Constanța, ar fi, în fapt, depășită de situația de aici. Membrii excluși ignoră, așa cum reiese din declarațiile lor, toate deciziile de până acum ale BPJ și BPN.
"Corect" ar fi fost, în opinia susținătorilor lui Moisoiu, "ca domnului Moisoiu să i se dea posibilitatea să se disculpe", iar lor, celor excluși, și foștilor membri ai BPL, "posibilitatea de a discerne".
De remarcat este însă că, deși conflictul pedeliștilor excluși se desfășoară după principiul "mult zgomot pentru nimic", ei se gândesc, totuși, să-și desemneze candidații pentru parlamentare. Și, ca și cum deciziile BPJ, ale BPN, precum și declarațiile liderul PD-L, Emil Boc, nu ar fi edificatoare, "nepoții" merg mai departe. "Sunt convins că printre colegii noștri vom avea, și noi, reprezentanți pentru parlament, chiar așa, excluși, cum suntem", a mai declarat Dănuț Moisoiu, în cadrul conferinței de ieri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8808 secunde