Moment comemorativ la ședința UDTTMR

380
2
Moment comemorativ la ședința UDTTMR - udttmrcomemorareismailgaspirali-1348423462.jpg
În cadrul ședinței lunare a Consiliului Reprezentanților, desfășurată vineri, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România a avut loc și un moment comemorativ închinat memoriei intelectualului tătar crimeean Ismail Gaspirali, decedat pe 11 septembrie 1914. Rămas în memoria tuturor tătarilor pentru îndemnul său la "Unitate în gândire, în muncă și în acțiune!", Gaspirali a fost pedagog, editor, poet și politician de numele căruia se leagă numeroase demersuri în sprijinul promovării educației în rândul tătarilor. Acțiunea organizată de UDTTMR a marcat împlinirea a 98 de ani de la trecerea în neființă a marelui intelectual tătar crimeean. Au vorbit despre viața, personalitatea și opera lui Ismail Gaspirali prof. univ. dr. Nuredin Ibram, prof. Neriman Ibraim, iar tinerele eleve la cursurile de limba tătară, Elis Seitmambet, Melisa Bulat și Iasmin Curti, au recitat poezii din creația poetului tătar.

O altă acțiune a UDTTMR a avut loc ieri, când peste 100 de tătari de la filiala Cobadin a UDTTMR au mers la Babadag, în pelerinaj la mormântul lui Koyun Baba. Participanții la acțiune au vizitat și Geamia Gazi Ali Pașa din localitate, construită în anul 1610 și renovată în perioada anilor ’90, precum și la mormântul lui Sari Saltuk Dede. "Aceasta este prima acțiune de acest gen organizată de UDTTMR de la desemnarea noii conduceri. Vom continua și pe viitor să facilităm etnicilor noștri participarea la asemenea acțiuni, în scopul cunoașterii istoriei locurilor pe care strămoșii lor s-au așezat în urmă cu sute de ani", a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

Comentează știrea

wwwww
24 septembrie 2012
Bravo s-o tınetı tot asa.

Atı uıtat de UDT tineti cont ca mai aveti de trait foarte putin cu banii cra va vın .

dogan iusuf
25 septembrie 2012
auto-alesul

a fost singurul candidat ptr.presedentia UDTTMR la Congres despre care nu a stiut nimeni nimic decat dupa ce a avut loc,cu exceptia celor care s-au ales intre ei.Asa cum se intampla de 22 ani,dupa ce a chemat jandarmii la alegerile Filialei Constanta si au avut permisiunea sa intre numai 105 persoane,acest Gelil parca este imparatul UDTTMR,face ce vrea,numeste,demite si "alege"pe cine vrea el.Au ramas vechile gasti familiale care tot sug din "millet parasi",puteti sa va inchipuiti sunt persoane care s-au dus in voiaje de peste 100 ori,nu numai la Babadag ci in toata Europa,Turcia,Crimeea,etc.Circula prin targ vorba ca Gelil a fost pus presedinte UDttmr de Secu,in orice caz partea Secu obedienta KGB,ca fost Vadimist.Fraudand Alegerile pe mai multe filiale Udttmr,n-am avut candidati pentru consiliile locale.Autoritatile ar trebui sa se autosesizeze cu privire la fraudarea alegerilor,doar nu suntem toti ascultatori de Uniunea sovietica,nici intreaga Secu n-a fost la comanda KGB de pe timpul lui Ceasescu.Trebuie alegerile locale sa fie tinutedin nou si ,la fel,Congresul.Altfel tatarii nu-l vor vota pe candidatul lui Gelil,nici macar nu va atinge nr.minim de voturi impus de lege

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2929 secunde