Municipiul Constanța stinge luminile în week-end

199
Municipiul Constanța stinge luminile în week-end - 4f07843367da32d6a39a636c4b68bb74.jpg
Municipiul Constanța participă, anul acesta, în mod oficial, la evenimentul internațional "Ora Pământului". Astfel, Constanța se alătură celorlalte zeci de orașe din țară care au confirmat participarea la această acțiune mondială. Constănțenii sunt invitați să se angajeze în acest demers și să stingă lumina pentru o oră, sâmbătă, în intervalul 20.30-21.30.
Pe 31 martie 2007, australienii au inițiat, la Sydney, o campanie de conștientizare a schimbărilor climaterice cu care ne confruntăm încurajând oamenii să facă un gest simplu, dar cu un impact puternic: stingerea luminilor. Peste două milioane de case și sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului. Campania a fost apoi preluată de țări din întreaga lume.
În cadrul unei conferințe de presă, șeful Direcției Programe și Dezvoltare, Ani Merlă, a declarat că, anul trecut, municipiul Constanța a fost foarte târziu invitat să participe și nu s-a putut implica în mod oficial la eveniment însă a existat o mobilizare pe ultima sută de metri astfel încât au fost câteva instituții și persoane fizice care au participat voluntar la proiect.
La conferința de presă de vineri a fost prezent și viceprimarul Constanței, Decebal Făgădău, care a remarcat, la rândul său, că exercițiul de sâmbătă este unul de bun simț și de civism. "Mi se pare de bun-simț să facem un minim efort. Dacă nu stingem lumina în toată casa, măcar un bec mai puțin să ardă astfel încât la sfârșitul zilei să vedem ce a însemnat acest exercițiu. Nu costă nimic", a afirmat viceprimarul.
Ani Merlă a mai anunțat că, la sfârșitul acestui eveniment, la nivel național, la punctul național de energie electrică și la dispeceratul național se va face o cuantificare a consumului și, probabil, în cursul zilei de duminică sau luni vom vedea care a fost impactul acestui eveniment.
Primăria Constanța a primit un răspuns pozitiv din partea unor instituții importante din municipiu a căror intrare în program va avea un impact semnificativ, printre care teatrele constănțene, Sala Sporturilor, Casa de Cultură, Muzeul de Istorie și Arheologie, Palatul Copiilor, Pavilionul Expozițional și complexul comercial Tomis Mall. Desigur, trebuie menționată aici și clădirea Primăriei Constanța care va respecta Ora Pământului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7095 secunde