"Muzeul spațiilor verzi", o nouă încercare de a scoate Constanța de sub greutatea betoanelor

903
Cătălin Dancu (PNG-CD), Marius Pricopie (UPSC), Romulus Mincă (independent) și Dorel Constantin Onaca (PD-L) au fost singurii candidați la Primăria Constanța care au răspuns, ieri, invitației lansate de Constanța Blog, la "Muzeul spațiilor verzi". Cei prezenți au semnat și un angajament prin care se obligă să interzică construcțiile pe spațiile verzi în cazul în care unul dintre ei va câștiga Primăria Constanței.
Acțiunea de ieri a fost organizată în semn de protest față de atitudinea administrației locale de a încuraja construcțiile pe spațiile verzi și s-a desfășurat în zona blocurilor TS1 și TS2 de pe bulevardul Tomis, în imediata apropiere a Spitalului Clinic Județean de Urgență. Alături de cei patru candidați la fotoliul de edil - șef tomitan și susținătorii lor au luat parte la acțiune și locuitorii din blocurile din zonă. Tot în semn de protest față de distrugerea spațiilor verzi, cei prezenți au plantat material dendrologic, invitându-i la astfel de acțiuni pe toți cei care subscriu proiectului de salvare a spațiilor verzi ale Constanței.
Pe terenul din această zonă ar urma să se ridice, dacă aleșii locali își vor da acordul, o construcție P+6. Proiectul de hotărâre a figurat pe ordinea de zi a ultimei ședințe de consiliu local, dar a fost retras în ultimul moment de însuși primarul Mazăre, ca urmare a prezenței în sală a locatarilor blocurilor din zonă și a reprezentanților UPSC. Așadar pericolul ca la doar câțiva metri de geamul lor să se ridice un monolit există, iar cei care vor decide vor fi viitorii consilieri locali.
Nu este lipsit de importanță nici faptul că investiția ar aparține, potrivit și declarațiilor lui Pricopie, fratelui vicepreședintelui CJC, Cristian Darie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7866 secunde