Nereguli la autostrada Cernavodă-Constanța

863
Reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) au reluat controalele pe autostrada Cernavodă-Constanța.
Verificările au vizat existența și validitatea documentelor de autorizare, de proiectare și de calitate în execuție. De asemenea, s-a verificat dacă lucrările executate sunt în conformitate cu prevederile proiectelor, cu standardele și normele tehnice și cu prevederile din caietele de sarcini.
Potrivit comunicatului ISC, la momentul controlului, s-a constatat că, se lucrează la șase din cele șapte poduri de pe sectorul Medgidia - Constanța, iar din cauza condițiilor meteo nu se lucrează la drum, ci doar se execută lucrări de excavație pe anumite porțiuni.

Nereguli sesizate
Inspectorii au depistat o serie de nereguli în privința criteriilor ce țin de managementul calității. Astfel, la momentul efectuării controlului temperatura de afară era de - 4 grade Celsius, iar constructorii au omis să respecte prevederile procedurii de lucru pe timp friguros. Lucrătorii nu țineau la zi un registru meteorologic la fiecare punct de lucru, nu aveau întocmite proiectele de organizare a lucrărilor pe timp rece și nu aveau realizate documentele conform procedurilor de execuție și planului calității.
Pentru soluționarea acestor probleme, specialiștii ISC Constanța i-au amintit constructorului că până în luna martie timpul va fi destul de friguros, fapt ce-l obligă să ia măsuri speciale de lucru.
De asemenea, i s-a atras atenția constructorului că neaplicarea sistemului de management al calității și nerespectarea procedurilor de lucru constituie contravenție.
În acest sens, pentru a evita sancționarea, constructorul a ordonat dotarea de urgență a tuturor punctelor de lucru cu termometre și ținerea la zi a registrelor meteorologice.
"Intenționez să urmăresc îndeaproape termenele de execuție a lucrărilor de construire a autostrăzii Cernavodă - Constanța, precum și respectarea cerințelor de calitate pe etape de lucrări", a precizat Christian Gigi Chiru, directorul ISC Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Stire din Politică-Administrație : Unde își petrec vacanțele doamnele din CJC
Pagina a fost generata in 1.5306 secunde